DOLAR 32,5797
EURO 34,9041
ALTIN 2437,292
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Trabzon’da Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Gümrükçüoğlu, İslam barış ve kardeşlik dinidir

 İl Müftüsü Keramettin Demir, 14-20 Nisan tarihleri arasında yapılan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret ederek gül takdim etti.

Kutlu Doğum Haftası’nın Trabzon’da çok güzel etkinliklerle kutlandığın dile getiren Demir, katkılarından dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür etti.

İl Müftüsü Demir, her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen Kutlu Doğum Haftası’nın bu yılki temasının ‘Tevhid ve Vahdet’  ‘Gelin Birlik Olalım’ şeklinde belirlendiğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, İslam dininin bütün dünyaya barış ve kardeşlik mesajı verdiğini belirterek , “Yüce dinimiz İslam, ‘insanların her hangi birini haksız yere katleden bütün insanlığı katletmiştir’ diyen bir mesajı vermektedir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) gül peygamberidir. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) insan sevgisinin en büyük temsilcisidir. Allah’ın (C.C.) emrettiği şekliyle barışı ve kardeşliği tüm dünyaya yaymak için Kur’an-ı Kerim’in mesajını, mübarek hadislerini insanlığa miras olarak bırakmıştır. Bütün dünyada Kur’an-ı Kerim’in mesajına, Peygamber Efendimizin (S.A.V.) yaşantısına uyarsak o zaman savaşlar, katliamlar olamayacaktır. İnsanlar o zaman birbirlerini Allah’ın (C.C.) yarattığı birer varlık olarak göreceklerdir. Birbirlerini ‘ne olursan ol, yine gel’ mesajıyla misafir edecektir. Trabzon’dan bütün ülkemize ve bütün dünyaya bu mesajı verip, ‘bunu yaşayacağız ve yaşatacağız’ diyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.