DOLAR 32,3621
EURO 35,0078
ALTIN 2325,531
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon Ortahisar’da Hedef Tarih Turizmi

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

TTSO’da gerçekleşen toplantıda Trabzon’da yürütülen çalışmalar üzerinde karşılıklı fikir alış verişi gerçekleştirildi.  Başkan A. Metin Genç, Trabzon’un Büyükşehir statüsüne kavuşturulmasıyla beraber kurulan Ortahisar Belediyesi’nin her gecen gün daha iyi hizmet vermek için çalıştığını belirtti.  Genç, “ Sorumluluk alanımızdaki sorunları çözmeye azami gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediyesini kapsayan konularda da görüş ve önerilerimizi orada paylaşıyoruz. ”dedi. Ortahisar bölgesinde tarihi kimliğin ortaya çıkartılmasında herkese görev ve sorumluluk düştüğünü vurgulayan Başkan Genç, “Fatihin fethettiği, Yavuz’un yönettiği ve Kanuni’nin doğduğu ve çocukluğunun geçtiği Ortahisar geçmişi ile buluşturulmalıdır.” şeklinde konuştu.

TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu kentsel dönüşüm çalışmalarında Trabzon’un hızını kesmemesi gerektiğini belirtti. Dönüşümün kent için çok önemli olduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu Ortahisar bölgesinde yürütülen projenin belirli bir safhaya getirildiğini aktardı. Turizmin Trabzon ve bölge ekonomisi için çok önemli bir sektör olduğunu anımsatan Hacısalihoğlu, “ Trabzon’un tarihi kimliğini ortaya çıkaracak çalışmalara dört elle sarılmamız gerekiyor. Bu zenginliğimizi turizm sektörüne kazandırmalıyız. ” dedi. Genç ve Hacısalihoğlu daha sonra ortak yürütülen konular üzerinde görüşmeye devam etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.