DOLAR 32,5688
EURO 35,017
ALTIN 2428,803
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon – Krymsk dostluk ağacı

tha – Rusya’nın Krasnodar bölgesinde bulunan Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel Mogachev ve Hukuk İşleri Sorumlusu Dmitry Maslov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile işbirliği imkânları üzerine görüşme yaptı.

 

TTSO Başkan Yardımcısı Mustafa Zihni Serdar’ın da katıldığı görüşmede, daha önce yapılan karşılıklı ziyaretlerde görüşmeleri yapılan konular bir kez daha masaya yatırıldı, pandemi sürecinin ekonomiye etkileri değerlendirildi. Mogachev, Trabzon’la işbirliği yapmayı çok istediklerini, Krasnodar Bölgesi ve Krymsk’te yatırım yapacak Türk işadamlarına her türlü yardımı yapabileceklerini vurguladı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası ile son dönemde yoğun ilişki içinde olduklarını vurgulayarak, “İpekyolu İşadamları Zirvesi’ne gelmişlerdi. Daha sonra bir Krymsk kentine giderek yatırım olanaklarını inceledik. Pandemi sürecinde video konferansla görüşmeler yaparak süreci sıcak tutmaya çalıştık. Umarım güzel işbirlikleri oluşur. Krasnodar Bölgesi Türk yatırımcılar için önemli fırsatlar içeriyor” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, ayrıca Trabzon’un sanayisi ve ticaretiyle ilgili filmi de izleterek konuklarına bilgi verdi.

DOSTLUK AĞACI DİKİLDİ

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ile Krymsk Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pavel Mogachev, daha sonra iki kentin dostluğu anısına TTSO bahçesine bir fidan dikti. Ayrıca ziyaretin anısına iki başkan birbirlerine karşılıklı hediye takdiminde bulundu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.