DOLAR 32,5607
EURO 34,741
ALTIN 2491,485
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon İstihdam Fuarı Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor

tha – Trabzon İstihdam Fuarı Mayıs Ayında Kapılarını Açıyor 

Çalışma Hayatında Milli Seferberlik kapsamında Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü organizatörlüğünde 3-4 Mayıs 2018 tarihlerinde “Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi”nde üniversiteler ve diğer kurum ve kuruluşların ortak/destekçi olduğu 7. TRABZON İNSAN KAYNAKLARI VE İSTİHDAM FUARI” düzenlenecektir.

Geçtiğimiz yıl 30-31 Mart 2017 tarihlerinde altıncısı düzenlenen “Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”na 15 bin 390 ziyaretçi , 101 firma katılmıştır. Etkinlik süresince 11 bin 300 iş/staj başvurusu alınmıştır. Bu başvurular sonucu bin 242 kişinin işe yerleştiği veya işbaşı eğitim programlarından faydalandığı belirlenmiştir. Bu yıl düzenlenecek olan “7.Trabzon İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı”na en az 16 bin ziyaretçinin gelmesi beklenmektedir.

100’den fazla kurumsal firmanın 2 binin üstünde iş/staj talebiyle katılacağı bu büyük organizasyon ile ilimizdeki işgücü arzı ile işgücü talebinin bir araya getirilerek mesleki eğitim, istihdam, girişimcilik ve insan kaynakları konularında taraflar arasında işbirliğinin kalıcı ve kurumsal hale getirilmesi amaçlanmaktadır. Temel amacımız, nitelikli iş arayanlarımıza/gençlerimize işgücü piyasası ile ilgili bilgileri  aktarmak, çalışma hayatına hazırlamak, çalışabilecekleri işyerleri konusunda bilgi sağlamak, rehberlik etmek ve mezuniyet sonrası istihdam imkanları hakkında bilgilendirmektir.

İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nda iş/staj başvurularının yanında alanında uzman ve Türkiye’de tanınan panelistler/konuşmacılar seminer verecektir. Davetli konuşmacıların, bilgi birikimlerini öğrencilere/iş arayan vatandaşlara aktararak kariyer yolculuğunda bir farkındalık oluşturması hedeflenmektedir.

Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz olup, stant açarak etkinliğe katılacak firmalardan stant ücreti alınmayacaktır. Ancak, stant açmak suretiyle etkinliğe katılmak isteyen işverenlerimizin 13 Nisan 2018 tarihine kadar Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile iletişime geçmesi gerekmektedir. İşverenlerden yoğun başvuru olması durumunda tertip komitesinin belirleyeceği kriterler doğrultusunda etkinliğe katılacak firmalar belirlenecektir.

İş arayan ve işvereni aynı platformda buluşturarak daha nitelikli işgücünün istihdama katılımını sağlayacak ve tamamen ücretsiz olan bu etkinliğin ilimiz için büyük önem taşıdığı muhakkaktır. Gerek iş arayanlarımızın, gerek öğrencilerimizin fuara katılım konusunda göstereceği ilginin ilimiz istihdam ve işsizlik sorununa yardımcı olacağı değerlendirilmektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.