DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon ile Belarus arasındaki işbirliği imkânları görüşüldü

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak ile ticaret ve turizm başta olmak üzere yapılabilecek işbirlikleriyle ilgili görüşme gerçekleştirildi.

TTSO’yu ziyaret eden Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Victor Rybak, Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü. Büyükelçi Rybak, Belarus ve Türkiye arasındaki ilişkilerin 30. Yılının kutlandığını belirterek, “Doğu Avrupa’nın en canlı ülkelerinden biriyiz. 3 yıldan daha az bir sürede iki ülke arasındaki ticaretimiz 1.2 milyar dolara ulaştı. Amacımız bunu daha da artırmak” dedi. Rybak, bölgedeki ticareti önemli ölçüde etkileyen Rusya – Ukrayna savaşıyla ilgili de, “Ukrayna ile kardeş ülkeyiz. Belarus için barış çok önemli bir değer” ifadesini kullandı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da şu anda bölgenin en önemli sorununun Rusya – Ukrayna savaşı olduğunu ifade ederek, “Can kaybı ve maddi kayıpların bir an önce durmasını bekliyoruz. Belarus, Ukrayna ve rusya’dan birçok ticaret ve sanayi odasıyla işbirliği protokollerimiz mevcut. Bizim açımızdan bu ülkeler kardeş ülkelerdir ve dileğimiz ticari ilişkilerimizi geliştirmektir. Belarus’tan Brest, Ukrayna’dan Kherson ve TTSO olarak diğer ülkelere yönelik işbirliği çalışmalarımız bulunuyordu. Bu çalışmaların bölgedeki ticari canlılığın sağlanması adına kısa sürede yeniden başlaması için online toplantı düzenlemeliyiz” dedi. Başkan Hacısalihoğlu ayrıca Rybak’a Trabzon’daki ihraç ürünleri, turizm ve diğer konularda da detaylı bilgiler verdi.

Konuk büyükelçi TTSO Özel İpekyolu Müzesi’ni de gezerek tarihi eserler hakkında bilgi aldı ve müze şeref defterini imzaladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.