DOLAR 32,5102
EURO 34,5597
ALTIN 2493,042
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

İl Koordinasyon Kurulu 2015 Yılı İlk Toplantısı Gerçekleştirildi

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu’nun 2015 yılı ilk toplantısı yapıldı.

Genç: “İmar Bütünlüğünü Sağlama Yönünde Çalışmalar Yaptık”

Toplantıda konuşan Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, “Büyükşehir yapılanmamızdan sonra merkezde kurulan Ortahisar İlçemiz, önceki Trabzon Belediyemizin hem hizmet alanı itibariyle, hem nüfusu itibariyle biraz daha genişletilmiş bir alana sahip. Özetle ifade etmek gerekirse 306 bin nüfusa sahip, 232 km²’lik alanda ve daha evvel 42 merkezi mahallemize eklenen 7 bendemizin ve 36 köyümüzün de mahalle olmasıyla 85 mahalleden oluşan büyük bir merkezi ilçe konumundadır. Tabi Büyükşehir Belediye olduktan sonra Büyükşehir belediyemizin Trabzon’umuza kazandırmasını istediğimiz en önemli alan olan şehrimizin özellikle merkezi kısmında ve Akçaabat ve Yomra ilçelerimizde ve diğer ilçelerimizde de ciddi bir imar bütünlüğü sağlama yolunda hem Büyükşehir Belediyemiz, hem de ilçe belediyeleri olarak bizler çalışmalar yaptık. İstiyoruz ki, dönüşüm projelerini nasıl şehrimizi daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için yapıyorsak, istiyoruz ki bundan sonraki şehrin planlanmasında, imarında ve yapılaşmasında artık 50 yıl sonra dönüşmesi gereken şehir haline gelmesidir. Bu manada gerek Valimizin başkanlığında Büyükşehir Belediye Başkanımız ve bizler gayretli bir şekilde çalışıyoruz. Halen mevcut projelerden ve Ortahisar İlçe Belediyemizin sınırlarında bulunan Pelitli ve Çağlayan Mahallelerimizin dönüşüm projeleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından bize devredildi. Özellikle şu anda Pelitli Mahallemizde yoğun bir şekilde yıkım çalışmalarına müteakip o projemizi oraya icra etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çağlayan Mahallemiz için henüz adım atmadık. Çünkü mülkiyet problemi var. O bittikten sonra inşallah o konuda da adım atacağız” dedi.

Genç: “Yağmur Suyu Proje Ödeneğimiz Ayrıldı”

Başkan Genç, “Belediye olarak tabii ki bütün vatandaşlarımızın bireysel hayatını doğrudan ilgilendiren ‘Temiz İçme Suyu’ temini ile ‘En Temiz Çevre’de vatandaşlarımızın yaşamalarının temin etmekle mükellef bir hizmet kurumuyuz. Malumunuz şehrimiz yağmuru fazla alan bir şehir. Dolayısıyla Yağmur Suyu Projemiz var. Ben Büyükşehir Belediyemize ve bağlı kuruluşu olan TİSKİ Genel Müdürlüğümüze teşekkür etmek istiyorum. Yağmur Suyu Projemiz için 25 Milyon ödeneğimiz ayrıldı. Ama bunun yanı sıra bizim de ilçe belediyesi olarak önemsediğimiz bütün ilçe merkezimizin içme suyu şebekesinin yenilenmesi projesi var. Bu daha büyük çaplı bir yatırım. 100 Milyon hesap edilen ödeneği inşallah onaylandıktan sonra ben ilçe belediyesi olarak bundan dolayı, bunun hayata geçirilmesinden dolayı şimdiden mutlu olduğumu da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Genç: “Doğalgaz Hassasiyet Gösterdiğimiz Konuların Başında”

Doğalgazın takip ettiği konulardan biri olduğunu kaydeden başkan Genç konuşmasını şöyle sürdürdü: “En temiz çevrede yaşamamız gerektiğine göre, bu da bizim mükellefimiz. İcra makamı belediye olarak biz olmasak bile Büyükşehir Belediyemizin takibinde ama bizim de takip ettiğimiz ve ben buradan bütün Daire Müdürü arkadaşlarıma da ifade etmek istiyorum; Bu konuda yatırımcı kuruluşa mutlak surette elimizden ne geliyorsa yardım edelim. Bir an evvel şehrimizin tamamını doğalgaz ile buluşturalım ki, bu kirli havadan şehrimiz bir an evvel kurtulsun. Bu en hassasiyet gösterdiğimiz ve her platformda gündeme getirdiğimiz konuların başında geliyor.”

Genç: “Sahil Bandında 3 Projemiz Var”

“Sahil bandında 3 tane projemiz var. Bir tanesi Karayolları Bölge Müdürlüğünden 12 dönümlük arazi devraldık. Orayı Bitki Müzesi olarak, yeşili ile ünlü bir şehrimiz olaraktan şehrimizin merkezinde yeşili arttırmaya yönelik çalışma içindeyiz. İnşallah o alanı Bitki müzesi olarak hayata geçirip, halkımızla da buluşturmak istiyoruz. Ayrıca yine proje aşamasında ve meclisimizce onaylanarak Büyükşehir Belediyemize gönderilen Kanuni Su Parkı projemiz var. Yine vatandaşlarımızı sahil bandını daha cazip şekilde ulaşmalarını, oralarda dinlenmelerini bir su parkı projemiz var. Bunun yanı sıra Tarihi ile ünlü bir şehir olduğumuzu her zaman ifade ediyor olmamıza rağmen, gerek Yukarıhisar’daki tarihi dokuyu, gerekse de Ortahisar’daki tarihi dokuyu tam olarak öne çıkaramadık. Dolayısıyla hem Yukarıhisar’la ilgili bir projemiz var. Hem de Ortahisar’la ilgili bir projemiz var. İnşallah DOKA desteği ile de bu projelerimizi hayata geçirerek kentimizin tarihi dokusunu öne çıkararak, daha çok turist çekmesine sebep olmalıyız. Bu konuda çalışmalarımız var.”

Genç: Altyapı ve Yol Sorununu Çözeceğiz”

“Evvelce Trabzon Belediyesinin 900 km olan yol ağı varken, büyükşehir olduktan sonra Ortahisar Belediyemizin 2900 km yol ağı oldu. Bu nedenledir ki 10 Milyonluk İller Bankası kredisi ile birlikte hem yeni bir Makine Parkına sahip olduk. Hem de Asfalt Plentimiz ve hemen yanı sıra bir Beton Santralini kurduk. Önümüzdeki aylarda baharla birlikte konkasör tesisleri ile özellikle katılan mahallelerimizin alt yapı ve yol sorunlarını çözme konusunda ciddi çalışmaları gerçekleştireceğiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.