DOLAR 32,3639
EURO 35,0247
ALTIN 2324,909
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KANUNİ VAKFINDAN VALİ ÖZ’E ZİYARET

KANUNİ VAKFINDAN VALİ ÖZ’E ZİYARET

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu, Trabzon valisi Abdil Celil Öz’ü makamında ziyaret etti.

Trabzon’da doğan ve onaltı yaşına kadar Trabzon’da eğitimini alan, Kanuni Sultan Süleyman’ın adına kurulan Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı, Ortahisar Mahallesinde Kanuni Evin’de hatıraları ve eserleri yadedilmektedir. 46 yıl hükümdarlığı döneminde dünyanın çok önemli ihtiyaç duyduğu Kanunnameleri hazırlayan, ve bunun içinde muhteşem ünvanı alan Kanuni Sultan Süleyman, babası Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’da 22 yıl valilik yaptığı dönemde Trabzon’da doğdu.

Trabzon Valisi Abdil Celil ÖZ’ü vakfa gösterdiği duyarlılıktan ve yeniden onarımda çok güzel olan vakıf binasına gösterdikleri ilgi ve destek dolayısıyla yaptığı ziyarette vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali BAKİ, Yönetim Kurulu üyeleri Prof.Dr. Adnan BAKİ, Prof Dr. İsmail Hakkı DEMİRCİOĞLU, Dr. Ahmet ÖMEROĞLU, İsmail KANSIZ, Haydar REVİ, Nevzat YILMAZ, Salih ÖZKAN, Osman ABANOZ ve Osman Nuri BAKİ hazır bulundu.

Trabzon’un çok önemli bir şehir olduğunu , bu özelliğinde buraya büyük ilgi olduğunu belirten Vali ÖZ “Biz valilik olarak Trabzon’un turizminin artması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, birçok turizm değerlerimizin başında tarihi eserler geliyor ve diğer değerler bunları tamamlıyor, ancak dünyanın saygıyla karşıladığı Trabzon’da doğan Kanuni, çok çok önemlidir, adına kurulan vakıf güzel hizmetler yapmaktadır.Bizde devlet olarak bu değerin andına tahsis edilen bina için onarım ve diğer destekleri yapmaktayız. Ancak vakıf yönetim kurulunu tebrik ediyorum bunun yaşatılmasına katkı yapıyorsunuz” dedi. Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ali BAKİ, “Trabzon Valisinin Kanuni Vakfına göstermiş olduğu ilgi ve destek için hem ziyaret ve hemde teşekkür ziyaretlerinde bulunduklarını belirterek ”Sayın Valimizin vakfımıza özverili katkılarından büyük mutluluk duyduklarını, her vesile ile paylaşımlarının yanında Trabzon’un özelliklerinin en başında bulunan Kanuni gibi bir değerin mekanı olan vakıfa bundan böylede yapacakları desteklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” dedi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.