DOLAR 32,346
EURO 35,1143
ALTIN 2304,548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon, Ankara 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında tanıtıldı

tha – Ankara’da düzenlenen TRAVELEXPO – 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Trabzon geniş bir katılımla tanıtıldı. Kentin el sanatları, halkoyunları, tarihi ve doğal güzellikleri, konaklama hizmetleri ve sağlık turizmi imkânları başta olmak üzere birçok yönüyle tanıtıldığı fuarın açılışında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Özcan İlarslan da yer aldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA), Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası, TÜRSAB ve birçok turizm derneği ve kuruluşunun desteklediği TRAVELEXPO Ankara – 5. Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, ATO Congresium’daki açılış töreniyle başladı.

VALİ ŞAHİN TRABZON STANDINI ZİYARET ETTİ

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon standını ziyaret etti. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren tarafından ağırlanan Vali Şahin’e Sürmene Bıçağı hediye edildi.

Trabzon standında otel ve seyahat acenteleri, sağlık kuruluşları, yöresel el sanatlarının tanıtıldığı stantlar yer aldı.

EREN: ÜLKEMİZİN POTANSİYELİ ÇOK DAHA FAZLA

Fuarın açılış töreninde bir konuşma yapan TTSO meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Trabzon’un gelecek perspektifinde sağlık şehri ve turizm şehri olması gerektiğini 2000’li yılların başında ortaya koymuştuk. Bugün bu fuara katılan işletmeler ve açılan stantlar sayesinde; bu vizyonun müteşebbisimizce ve toplumumuzca iyi kavrandığını görüyor ve gururlanıyoruz. Elbette ki geldiğimiz nokta yeterli değildir. Sadece şehrimiz değil ülkemizin turizm ve sağlık standartları yönünden taşıdığı büyük potansiyel düşünüldüğünde; Türkiye için çok önemli bir pazarın varlığı açıktır. Uzun bir süre TOBB ETÜ Hastanesi Yönetim Kurulu başkanlığı yapmış, sağlık sektörünü yakından bilen bir kişi olarak, ülkemizin taşıdığı potansiyelin doğru pazarlanması halinde çok daha geniş kitlelere ulaşacağı açıktır. Bu bağlamda gerçekleştirilen fuarların değerine çok inanıyor; bu fuarın, güzel birlikteliklerin ilk adımı olacağını düşünüyorum” dedi.

“KARDEŞ ÜLKE İRAN, KARDEŞ ŞEHİR TRABZON”

Eren, fuara Trabzon’daki işletmeler olarak “Kardeş Ülke İran, Kardeş Şehir Trabzon” sloganı ile katıldıklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

“Fuarın taşıdığı bu özel vurgudan da duyduğumuz memnuniyeti belirtmek istiyorum. Komşumuz İran; bölgemiz için çok değerli olan, şehrimizde uzun yıllardır başkonsolosluğu bulunan dost komşumuz. Yaklaşan Nevruz bayramı ile birlikte pandemi sebebi ile ara vermek zorunda kaldığımız turizm faaliyetlerinin yeniden yoğunlaşacağını düşünüyoruz. Dileğimiz önümüzdeki yıllarda bu turist yoğunluğunun karşılıklı olarak artması, bugün burada bulunan diğer ülkelerle de aynı işbirliğinin gerek kültürel turizm gerekse de sağlık turizmi noktasında gelişmesidir. Pandemi sebebi ile bunalan sektörün önümüzdeki süreçte güzel günler geçireceğine inancımız tamdır.”

İRAN PARTNER ÜLKE OLARAK SEÇİLDİ

Ankara 5. Uluslararası turizm ve Seyahat Fuarı’nda 17 ülkeden 127 katılımcı kurum ve kuruluşun yer aldığı belirtildi. Partner ülke olarak seçilen İran’ın 40’a yakın tur operatörü ile geniş bir katılım sağladığı fuarda, Kamp Karavan Turizmi” ve “Sağlık Turizmi” özel bölümleri oluşturuldu. “Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi” koordinasyonu ve Ticaret Bakanlığı desteği ile 20 ülkeden 50 sağlık turizmi profesyoneli, TGA desteği ile 7 ülkeden 20 tur operatörü getirilerek B2B görüşmeler yapılması planlanan fuarda ayrıca TUADER (Turizm Akademisyenleri Derneği) koordinasyonunda Kültür ve Turizm Bakanlığı desteği ile 2. Kültürel Miras Alanlarında Sürdürülebilir Turizm Zirvesi gerçekleştirilecek. Ankara 5. Uluslararası turizm ve Seyahat Fuarı 6 Mart’a kadar açık kalacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.