DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Trabzon AB Bilgi Merkezi, öğrenci kulüpleri ile kadın girişimcileri buluşturdu

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen, TOBB Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu ve KTÜ Kariyer Merkezi tarafından desteklenen “Girişimcilik ve Girişimcilikte Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” başlıklı Cafe Europe etkinliği gerçekleştirildi.

KTÜ’deki öğrenci kulüplerinin başkan ve temsilcilerinin katıldığı etkinlikte konuşan TOBB Kadın Girişimciler Üst Kurul Üyesi, TOBB Trabzon İl Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Zühal Akyüzlü, gençlerle deneyim paylaşımında bulunarak TOBB; TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, ticaret ve sanayi odalarının çalışma biçimleri hakkında bilgilendirme yaptı. Akyüzlü, girişimci olmak isteyen gençlere bir çok destek verildiğini anımsatarak, “Özellikle TOBB, kadın girişimcilerin daha fazla öne çıkması bağlamında her zaman sizlerin yanında olacaktır” dedi. Akyüzlü, Avrupa Birliği’nin girişimcilik ve girişimcilikte toplumsal cinsiyet eşitliğine önem verdiğini de kaydederek gençlerin Avrupa Birliği programlarına karşı daha ilgili olmalarını da önerdi. Akyüzlü’nün konuşmasının ardından TTSO Trabzon AB Bilgi Merkezi Koordinatörü Yakup Karbuz da söz alarak AB Bilgi Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Karbuz gençlerle sürekli çalıştıklarını önümüzdeki süreçte bu çalışmalarını daha da artıracaklarını vurguladı. Trabzon Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri Seyyare Sungur ve Elif Çakıroğlu da girişimcilik tecrübelerini katılımcılarla paylaştı.

Konuşmaların ardından söz alan kulüp temsilcisi gençler, düzenlenen etkinlikten son derece etkilendiklerini ve hem AB Bilgi Merkezi ile hem de iş insanları ile daha yakından çalışmaya devam edeceklerini vurguladılar. Gençler Trabzon AB Bilgi Merkezi tarafından Kasım ayı içerisinde düzenlenecek olan Küresel İklim Forumu’na da katılım göstereceklerini ifade ettiler.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.