DOLAR 32,5669
EURO 34,8701
ALTIN 2429,548
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

TKDK yatırımları toplu açılış töreni Bakan Soylu’nun katılımıyla yapıldı

tha – Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından desteklenen IPARD-I Yatırımları Toplu Açılış Töreni ve IPARD-II Programı Tanıtımı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla Trabzon’a gerçekleştirildi. IPARD-II 1. Çağrı döneminde Trabzon’da hibe almaya hak kazanan projelerin yüzde 37’sinin TTSO’nun iştiraki olan Trabzon ABİGEM uzmanlarınca yazıldığı belirtildi.

Toplam 81 milyon 721 bin lira yatırım tutarına sahip 116 projenin açılışının yapıldığı törene TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da katıldı. Törende konuşan Bakan Soylu, TKDK’nın önemli başarılara imza attığını, bu sayede istihdam sorununun çözümü noktasında ciddi katkıları olduğunu söyledi.

İstihdamın artması noktasında hükümetlerinin önemli çalışmalar yürüttüğünü belirten Bakan Soylu, “Bu projelerde 1 istihdam benim gözümde kamudaki 5 istihdamdan daha önemli. Bu şehir güzelleştikçe ve kalkındıkça hem biz, hem de çocuklarımızın hayatı, hem de Türkiye’nin tümü daha da güzelleşecektir. İnşallah bunu hep birlikte sağlayacağız. Türkiye’de moral ve motivasyonunun düşürülmeye çalışıldığı bir dönem içinde hemşerimizin, ticaret erbabımızın bu anlamlı yatırımları ile çok önemli işlere imza atılmaktadır. Bilsinler ki tüm meselelerde yanlarındayız. Burada bir istihdamın artması bizim için önem taşımaktadır” dedi.

21’inci yüzyılı değerlendiren ve bu dönemde terörün bir politika aracı olarak kullanıldığını ifade eden Bakan Soylu şöyle konuştu:

“Bu toplantı aslında bize dünyada nelerle uğraşılması gerektiğinin de ipuçlarını vermektedir. 21’inci yüzyılda dünya terörle, göçle, maalesef son dönemde Avrupa’da hep beraber yaşadığımız ve gördüğümüz ırkçılıkla, ötekileştirmelerle uğraşmamalıdır. Üretimle, tarımsal üretimle, küresel iklim değişiklikleriyle uğraşmalıdır. Ama maalesef böyle olmadı. Hayal ettiğimiz 21’inci yüzyıl böyle olmadı. Terörün bir politika aracı olarak kullanıldığı, çocukların cesetlerinin kıyıya vurduğu bir dünyayı asla hayal etmemiştik. İnsan hakları ve ifade özgürlüğü gibi hakların gerçekten evrensel olduğu, toplumlara ve olaylara göre esnetilmediği ve buna göre şekillendirilmediği bir dünya olmalıydı.”

Bakan Süleyman Soylu ve protokol üyeleri, törenin son bölümünde projeleriyle destek almaya hak kazanan sektör temsilcilerine çeklerini verdi.

TRABZON ABİGEM PROJELERİN YÜZDE 37’SİNİ YAZDI

IPARD-II 1. Çağrı döneminde Trabzon’da hibe almaya hak kazanan 38 adet projenin yüzde 37’si TTSO iştiraki olan Trabzon ABİGEM uzmanlarınca yazıldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.