DOLAR 32,5688
EURO 34,7585
ALTIN 2495,607
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Tıp Bayramı / Doktorlar

Bazı günler vardırki, günün bile mahiyetini taşıyacağı o günden daha ağırdır. Bir güne sığdırılamayacak kadar hassasiyeti yüksek günlerden bir tanesi ’14 Mart Tıp Bayramı” .
Bu günün hissi mantığı içersinde, herkes bu anlamlı günde, dostlarına paylaşım yapar, güzel temenniler ile başlayan ortam aynı gün akşam son bulur.
Bu hissiyatı yüksek günün mantıken bir gün olarak algılansa bile, sağlığımızın özünü oluşturan doktorlarımızın günü bir gün olarak sınırlanmaz,aksine bir yıl boyudur.
Tıp Bayramı olarak bugünlere gelen geleneğin 1926 yılı olarak başladığını,ancak geçmiş yıllarda sadece bir anımsama olarak karşımıza çıkmakta olduğundan, bu onurlu meslek yeterince işlerlik ortamında bulunmadı.
Geçmişten bugünlere gelen bu iz, bugünlerde daha bir yüksek seviyede kutlanıyor ve itibar görüyor.
Her alandaki toplumsal duyarlılığı en üst düzeyde olan doktorlarımızın zaman ve mekan gözetmeksizin, bize hayat ortamı sağlıyor olması, bu müstesna hizmeti daima en üst seviyede takdir ve takdim edilme lüzumu gösteriyor.
Evet, toplumsallaşmada millet olarak hiçbir fedakarlıktan kaçmadığımıza göre,bu ortamın sağlayıcısı olan doktorlarımıza çok şey borçluyuz diyebiliriz.
Bu onurlu meslek, yaşantımızı birebir ilgilendiriyorsa,bu müstesna camiaya daha bir özveri ile bakmamız gerekiyor .
Unutmayalımki, bir nefesi, sıhhat olarak görüyorsak,bu nefese bizde davranışımızla, bir nefes olmamız lazım.
Bu düşünceler ile tüm doktorlarımıza iyi dileklerimi iletiyor, günlerini sağlık dileklerimle kutluyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.