DOLAR 32,52
EURO 34,9191
ALTIN 2435,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

SİYASET VE ÜSLUP

Evet,hangi işle iştigal edersek edelim,adap-edep-üslup’dan ayrılmamamız gerekir.
Toplumsal düşüncelerimiz ile şekil bulduğumuz yaşam ölçümüz bu olması, insanlığın bir gereği olduğu gibi,kendimize saygının da isbatıdır.
Bu belirtilerin ışığında, bugün içinde bulunduğumuz ortamdan bahsedersek, siyasetin üslubu’nun tartışılır hale geldiğini ifade etmek istiyorum.
Aynı çatı altında hususiyet sağlayan, ülkenin yükselmesi için özveri içinde olup,bu özverinin karşılığını vermek gerekirken, toplumun hassas değerleri üzerinde adeta siyaset mantığıyla şov yapmak isabetli değildir.
Halbuki, düşünülmesi gereken şu olmalı,sevgi ve saygı ile çıkılan yolun aydınlığa ulaşacağı üzerinde işaret oluştursalar en küçük bir kavga ve kargaşa ortamı yaşanmaz.
Tarihin derinliklerinden gelen, yüksek ideal ile kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, bize sunduğu büyük imkanları düşünce dışına bırakarak, sisteminin yüksek kutsaliyetinin tam zıttı ile hareket etmek’de adap ve üslup dışı olduğundan, siyaset ile iştigal eden herkes’in önceliği bu iki husus olmalıdır.
Gelişen ve büyüyen, dünya sıralamasında daha üst seviyelere layık,bu güzel vatanımıza hizmet,usul içersinde seçmenin de gönlüne ışık olacak şekilde varılacak bir yol, siyasette de oluşturulmalı diye düşünüyorum.

Nevzat YILMAZ
[email protected]

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.