DOLAR 32,3763
EURO 35,0568
ALTIN 2326,232
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sayıştay’dan, Ortahisar’a tam not

Sayıştay: Ortahisar, doğru ve güvenilir

tha – Ortahisar Belediyesi’nin kasım ayının 3. Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç başkanlığında gerçekleştirildi. Ortahisar Belediyesi’nin 2015 Yılı Sayıştay Teftiş Raporu sonuç bölümünü meclis üyelerine okuyan Başkan Genç, raporda Sayıştay müfettişlerinin belediyenin mali rapor ve tablolarını bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatinin belirtildiğini ifade ederek bunun son derece önemli olduğunu kaydetti. Başkan Genç, “Hesaplarımız, kitaplarımız incelendi ve olumlu bir rapor tanzim edildi. Ben meclis üyesi arkadaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Belediyemizin mali rapor ve tablolarının maddi durağan varlıklar ve maddi olamayan durağan varlıklar haricinde bütün önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgiler içerdiği kanaatine varılmıştır. Maddi olan durağan varlıklar ve maddi olmayan durağan varlıklarla ilgili ‘Devir tasfiye Komisyonu’ndan dolayı devir işlemi tamamlanamayan bütün konular haricinde her şey incelendi ve olumlu bir rapor ortaya kondu.” diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin ise raporun değerlendirme bölümünü mecliste okuyan Başkan Genç’e teşekkür ederek, “6 yıllık meclis üyeliği yapıyorum ilk defa bir başkan Sayıştay Teftiş Raporu’nu meclisten okudu. Belediyemizin işlerinin şeffaf ve yasal çerçevede yürütülmesi açısından bunu çok önemli buluyorum.” dedi.

BU RİSKİ GÖZE ALIYORUM

CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin’in Başkan Genç’in basında yer alan doğalgaz kullanmayan vatandaşlara cezai müeyyide uygulanması yönündeki değerlendirmelerinden sonra vatandaşların bu konuda kendisinden bilgi almak istediği ve konunun tam olarak açıklığa kavuşturulması yönündeki isteğine şöyle cevap verdi:  “Doğalgaz işini göreve geldiğimizden dolayı hassasiyetle takip ediyoruz. Doğalgaz hepimizin hukukunu ve temiz bir çevrede yaşamasını ilgilendiriyor. Doğalgazdan, yapımcı firma ve Büyükşehir Belediye başkanımız esasında sorumludur. Ben de belediye başkanı olarak bu konuyu hassasiyet gösteriyor ve bunu takip ediyorum. Bu konuda da özeleştiri yapan belediye başkanıyım. Hava kirliliğinin şehrimize çökmemesi için doğalgaz kullanımı çok önemli. Binasının kapısında kutu olan, yani mahalleye ana hattın gelmesi değil… Devlet bir şekilde bunu kapıya getirmiş ama çeşitli sebeplerden dolayı abone olmuyorsunuz. Halbuki doğalgaza yapılacak yatırımı vatandaşlarımız bir iki yıl içinde amorti edecekler. Onun abone olmayışının zararını diğer vatandaşlarımız çekiyor. Çevre koruma ilgili yasal yetki Valilik bünyesindeki Çevre Koruma Kurulu’na ait. Daha önceden valimize buna bir idari yaptırım uygulayalım diye talebimi iletmiştim. Ben tekrar bu talebimi Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ileteceğim. Bir idari yaptırım uygulanmasını talep edeceğim. Diğer vatandaşlarımızın hukukunu korumamız lazım. Benim talebim apartman binasına doğalgaz kutusu getirildiği halde buna abone olmayanlar içindir. Yoksa mahalleye gelen ana doğalgaz hatlarıyla ilgili değildir. Varsa bir riski bu riski de bizim olsun.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.