DOLAR 32,4778
EURO 34,8526
ALTIN 2483,648
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Sanat Şehri Trabzon’da Sanatın Tüm Güzelliklerini Dolu Dolu Yaşamak İstiyoruz

4. AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali Açılış Töreni Vali Öz’ün Katılımıyla Gerçekleştirildi

 

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası (TTSO) AB Bilgi Merkezi tarafından düzenlenen 4. AB-Türkiye Karadeniz Kadın Belgesel Film Festivali başladı. Etkinlik kapsamında oluşturulan Belgesel Sinema Atölyesi’nin bu yıl yönetmen Erdal Eksert’in eğitmenliğinde Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çanakçı ‘Kuş’ köyünde köylü kadınlarla birlikte “Göğe Islık Çalan Kadınlar” isimli ortak bir belgesel film çekildi.

Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi’nde dün akşam düzenlenen açılış töreniyle birlikte festival başlarken, festivale Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, film ekibi ve davetliler katıldı. Açılışta, Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çanakçı ‘Kuş’ köyünde köylü kadınlarla birlikte “Göğe Islık Çalan Kadınlar” isimli ortak bir belgesel film gösterildi.

 

Filmin gösterimi öncesinde bir konuşma yapan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, “Sanat şehri Trabzon’da bu tür güzel etkinlikleri dolu dolu yaşamak istiyoruz. 3 günlük bu programda güzel filmler var. Kadın konusunun çekilmesi ve yöresel kültürün yaşatılmasına yönelik temanın işlenmesi güzel, anlamlı. Sanatın güzel boyutlarının yaşatılması amacında olan bu tür etkinliklerde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Trabzon Ticaret Ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da yaptığı konuşmasında, “Bu yıl kadın işlendi. Kadının sanattaki, kültürdeki yerini gerçek anlamda birkaç gün sürecek olan festivalle değişik kültürleri göreceğiz. Bu kısa metrajlı filmleri aslında çok sıkmadan göstermek gerekiyor. Trabzon mizah şehridir” dedi.

Türkçe alt yazılı film gösteriminin ardından filmin başkarakteri Muazzez Köçek, kuş diliyle festivalin açılışına katılanlara teşekkür ederken, Vali Öz tarafından Köçek ve yönetmen Erdal Eksert’e plaket verildi.

3 gün boyunca sürecek olan film festivalinde ‘Göğe Islık Çalan Kadınlar’ filminin dışında ‘Dakikası 15 Cente Anneler’, ‘Çay Ya Da Elektrik’, ‘Yuva’, ‘Uçan Anne’, ‘Kaptan June’, ‘Pin Pon’, ‘Koşucular Şehri’ filmleri sanatseverlerle buluşacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.