DOLAR 32,3224
EURO 35,0862
ALTIN 2300,233
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Saç dökülmesine karşı 2 etkili çözüm

tha – Mevsim geçişlerinde özellikle bayanların en fazla muzdarip olduğu konuların başında saç dökülmesi sorunu yer alıyor. Farklı tedavi seçenekleriyle saç dökülmesi sorununun önüne geçebilirsiniz.

Sağlıklı, dolgun ve canlı saçlar herkesin sahip olmayı arzuladığı ve özellikle yüz güzelliğine katkı sağlayan bir durumdur. Güzel saçlar insanın her zaman sosyal hayatı içerisinde iyi hissetmesine sebep olurken özellikle mevsim geçişlerindeki saç dökülmesi ve beraberinde deri yüzeyinde açık alanların oluşması, estetik dışı görüntüsüyle bu durumu tersine çeviriyor. Makul oranlarda saç dökülmesi son derece normaldir. Hatta saçlar bazı dönemlerde büyür, bazı dönemlerde ise, dinlenme ve dökülme evresi geçirir. Dökülme evresi ise genellikle bağışıklık sisteminin zayıfladığı mevsim geçişlerine denk gelir. Yazdan sonbahara geçişte bu dönemlerden birisi. Bu dönemde aşırı saç dökülmesi yaşanabiliyor. Saç kökleri dinlenme evresini bir anda bırakarak ya da büyüme evresinden dinlenme evresine geçmeden dökülmeye başlayabiliyor. Bunun altında yatan en önemli sorun, saç köklerinin yeteri kadar beslenememesidir” açıklamasında bulunan Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, saç dökülmesinin önüne geçmek için 2 farklı tedavi seçeneğini anlattı.

Bu yöntem saç dökülmesini önlemekte son derece etkili

Op. Dr. Bülent Cihantimur, 2 senelik bir çalışma ürünü olan Organik Saç enjeksiyonunun mevsim geçişleri başta olmak üzere, başka sebepler yüzünden dökülen saçlarda son derece etkili sonuçlar verdiğini söylüyor.“ Herhangi bir sağlık sorunu olmadığı halde, saçlarının avuç avuç döküldüğünü söyleyen hastalarımız oluyor. Bu hastalarımıza Organik Saç enjeksiyonu yaparak, dökülmesinin durmasına ve yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyoruz. Yeni çıkan ve mevcut saçlar da bu enjeksiyon sayesinde son derece parlak, gür ve sağlıklı oluyorlar” diyen Op. Dr. Bülent Cihantimur, Organik Saç Enjeksiyonun ayrıntılarına değindi: “ Organik Saç enjeksiyonu için, öncelikle hastamızın bedeninden bir miktar yağ alıyoruz. Bu yağ kök hücreden zengin hale getiriliyor ve sonrasında hastanın saçlı bölgesine enjekte ediyoruz. Kök hücre muazzam bir yapı ve elde edilebilecek en makul alan, hastanın bölgesel yağlanma yaşadığı yerdir. Saç dökülmesi sorunu yaşayan hastamızın, kendi kök hücresini, beslenemeyen, besinsiz kalmış ve saç dökülmesiyle sonuçlanan alana enjekte ettiğimizde, saçlarda canlanma ve tutarlı bir seyir izliyoruz”.

En eski uygulamalardan biri: Saç mezoterapisi

“Mezoterapi tarihi yaklaşık olarak 250 yıl öncesine dayanan ve “derinin alt kısmına enjekte etme” manasına gelen bir çeşit tedavi yöntemidir. Saç mezoterapisinde, saçlı dokunun 2-3 mm hemen altına inerek, incecik uçlu iğneler vasıtasıyla, dokunun beslenmesini ve güçlenmesini sağlayacak vitamin, antioksidan ve hastaya özel farklı bileşimler içeren sıvı enjekte edilir. Saç mezoterapisi, yeni çıkan ve mevcut saçlarınızı beslediği gibi, mevcut saç dökülmelerine karşı da etkili bir yöntemdir ve güvenle uygulanabilir” diyen Cihantimur, her iki tedavinin de lokal anestezi altında, ağrısız bir şekilde yapıldığını belirtti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.