DOLAR 32,3252
EURO 35,0474
ALTIN 2282,849
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

“Ruanda Yatırım Fırsatları” toplantısı Trabzon’da yapıldı

tha – “Ruanda Yatırım Fırsatları” toplantısı Trabzon’da yapıldı. Toplantıya katılan Ruanda Türkiye Büyükelçisi Ruanda Türkiye Büyükelçisi Williams Nkurunziza Türkiye’nin Ruanda’daki yatırım fırsatlarını kaçırmaması gerektiğine dikkat çekti. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu 2017 yılında iş adamları heyeti ile Ruanda’nın ziyaret edileceğini ifade etti.

Ruanda Büyükelçisi Williams Nkuruniziza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telkinleri ile Türkiye’nin çeşitli illerine ziyaret programı düzenlediğini belirterek, “Bugün Trabzon’dayım. İş için buradayım. Birlikte çalışalım. ”dedi. TTSO ‘da düzenlenen toplantıya Başkan M. Suat Hacısalihoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı H. İbrahim Nalbant, Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Erkut Çelebi, Yönetim Kurulu Üyeleri Nevzat Özer, İsmail Gençcelep, Emanullah Tüfekçi, Genel Sekreter Hakan Gürhan, Meclis Üyeleri ve işadamları katıldı.

Büyükelçi Nkuruniziza Ruanda Yatırım Fırsatları toplantısında Trabzonlu işadamlarına ülkesindeki ticaret ve yatırım fırsatlarını anlattı. Büyükelçi “Bölgeyi bilmiyorsunuz. Türkiye’nin bölgedeki varlığını artırmak için birlikte çalışmalıyız. Ruanda Doğu Karadeniz ekonomisine çok benziyor. Tarım, turizm ve maden sektörlerinde üretimlerimiz var. Ancak bu üretimleri katma değer katmak için sizlerle işbirliğine ihtiyacımız var. ”şeklinde konuştu.

Trabzonlu işadamlarının Ruanda ile ticaret ve yatırım yapmalarına elçilik olarak destekleyeceklerini belirten Büyükelçi Nkuruniziza özellikle gıda ürünleri, inşaat malzemeleri, mobilya ve tekstil ürünleri gibi sektörlerde işbirliğinin yüksek olduğunu ifade etti. Tarım, turizm ve inşaat sektörlerinde de yüksek yatırım fırsatları bulunduğunu vurguladı. Büyükelçi Nkuruniziza, şöyle konuştu: “Ruanda yurtdışından geçtiğimiz yıl 70 milyon dolarlık hazır giyim satın alındı. Sizde Ruanda’ya bir şey satabilirsiniz. Ama ticaret adil olmalı. Ruanda ile Türkiye arasında 40 milyon dolarlık ticaret var. Sadece Türkiye ihracat yapmış. Sizlerde özellikle Ruanda dan kahve ve gıda ürünleri alabilirsiniz. Önümüzdeki yıl Ruanda’da Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonunda bir işadamı heyetini ağırlamak istiyorum.”

Ruanda Yatırım Fırsatları toplantısının sonunda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Büyükelçi Williams Nkuruniziza’ya teşekkür etti. Ruanda hakkında çok önemli bilgi sahibi olduklarını ifade eden Başkan Hacısalihoğlu Trabzon’un ve Türkiye’nin Ruanda başta olmak üzere Doğu Afrika ülkelerinde daha fazla ticaret ve yatırım için çok faydalı bir toplantı gerçekleştirildiğini aktardı. Toplantının sonunda Başkan Hacısalihoğlu Büyükelçi Nkuruniziza’ya plaket takdim etti. Büyükelçi’de Hacısalihoğlu’na Ruanda kahvesi armağan etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.