DOLAR 32,3619
EURO 34,9544
ALTIN 2325,254
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ramazan sofraları için önemli ipuçları

İftarda hangi yemekleri tercih etmeli? Sofrada mutlaka bulunması gerekenler nelerdir? İftar ve sahurda nelere dikkat etmek gerekir? BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, oruç tutanların dikkat etmesi gerekenleri listeledi. Ramazan sofraları için altın öneriler verdi.

BTA’nın Sağlıklı Yemekler Şefi Mark Decker, oruç tutanlar için aşağıdaki önerileri verdi:

 

  • “İftar ve sahur sofralarınızda tercih ettiğiniz yemeklerin Ramazan dışındaki beslenme tarzınızdan çok farklı olmaması gerekir.
  • İftar ve sahur arasındaki beslenme, büyük oranda sebze, meyve, işlenmemiş/doğal karbonhidrat kaynakları (tam tahıllar, patates vs.), daha az miktarda kırmızı et, beyaz et, deniz mahsulleri, az miktarda az yağ ve az şeker içeren ürünler ile gerçekleşebilir.
  • Tozşekerin yerine doğal tatlandırıcıların (bal, pekmez, hurma, kurutulmuş meyve vs.) beyaz unun yerine tam tahılların (tam buğday unu vs.), katı yağın yerine ise kaliteli bitkisel yağların (zeytinyağı vs.) tercih edilmesi çok daha uygundur.
  • Kompleks karbonhidratlar (tam tahıllar grubu, bakliyatlar, patates, meyve ve sebze) yani yüksek oranda lif içeren gıdalar çok faydalıdır. Tok tutarlar.
  • Sahurda, tok tutan, lifli gıdalar tercih edilmelidir.
  • İftarda ilk olarak taze sıkılmış meyve, sebze suları, çorbalar içmek çok iyi bir tercihtir.
  • İftarda sıvı tüketiminden sonra en iyisi bir yarım saat mola verip, ondan sonra katı gıdalara devam etmektir.
  • Hurma çok iyi bir enerji kaynağı olup vücudumuzun günlük ihtiyaçlarının bir kısmını karşılamaktadır. İftar sofrasında mutlaka yer almalıdır.
  • Yeterli su/sıvı tüketimi çok önemlidir.
  • İftar ve sahur arasındaki beslenmenin yüzde 51’i çiğ sebze, meyve ve ceviz çeşitlerinden oluşabilir. Genelde hayvansal ürünleri azaltmak daha faydalıdır.
  • Pişirme yöntemi olarak, mümkünse daha çok haşlama, buğulama, buharda, fırında pişirme, ızgara tercih edilmelidir. Az yağlı seçenekler tercih edilmelidir.”

 

BTA’nın Tadında Anadolu ve Turcuisine restoranlarında yöresel lezzetlerle dolu iftar sofraları misafirleri bekliyor. Zeytinyağlı seçenekleri, baklagiller grubundan bol alternatifler ve daha birçok lezzet misafirlerin beğenisine sunuluyor. Tadında Anadolu’da yer alan erikli sulu köfte ve İspir kuru fasulye Ramazan sofraları için ideal tercihler olabilir. Cakes&Bakes’lerde ise sahur ve iftar sofralarınız için tam tahıllı birçok alternatife ulaşmanız mümkün.

 

 

BTA hakkında:

 

TAV Havalimanları’na bağlı olarak Türkiye, Gürcistan, Makedonya, Tunus ve Suudi Arabistan’daki 10 havalimanında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde uluslararası standartlarda yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Bilintur, Tepe ve Akfen gruplarının ortaklığı ile 1999 yılında kuruldu ve Ocak 2000’de faaliyete geçti.

 

Havalimanlarında ve İstanbul Deniz Otobüsleri’nde 500 aşçısıyla günde yaklaşık 90 bin yolcuyu ağırlayan BTA, dünya mutfaklarının zengin menü seçeneklerini konuklarına sunuyor. BTA, havalimanlarında 35 bin metrekarelik alanda, 13 bin 600  kişilik oturma kapasitesiyle 24 saat, sayıları 150’ye ulaşan kafe, bar, restoran ve büfelerde hizmet veriyor.

 

BTA, 2011’in ikinci yarısından itibaren ise yılda yaklaşık 50 milyon yolcunun kullandığı İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) iskeleleri, arabalı vapur ve feribotlarında  9438 metrekarelik alanda, 3 bin 400 kişilik oturma kapasitesiyle, sayıları 75’e ulaşan kafe ve büfelerde hizmet veriyor.

 

BTA ayrıca 2004’ten bu yana İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde bulunan TAV Airport Hotel’in de işletmesini yürütüyor.

 

BTA tarafından 2006 yılında kurulan unlu mamul üretim tesisi Cakes&Bakes ise bugün ayda 5 milyon adet üretim hacmiyle içlerinde dünyaca ünlü fast-food ve kahve zincirlerinin de bulunduğu pek çok firmanın unlu mamul, pastacılık, sandviç ve hazır yemek ürünlerini tedarik ediyor.

 

ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi  belgesiyle hizmet kalitesini güvence altına almış olan şirket, yolculukları lezzetle başlatmak ve yolcuların seyahatlerini daha keyifli geçirmelerini sağlamak amacıyla, yatırım ve operasyonlarını sürekli genişletiyor.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.