DOLAR 32,5405
EURO 34,8871
ALTIN 2437,847
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Genel Kurulu yapıldı

tha – Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi 64. Genel Kurul Toplantısı, TOBB Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Genel kurula Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da katıldı.

“ICC 100 ÜLKEDE 6 MİLYON MÜTEŞEBBİSİ KAPSIYOR”

ICC Türkiye Milli Komitesi Başkanı ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Milletlerarası Ticaret Odası’nın dünyada ticaretin ve yatırımların artması için çalışan en büyük iş örgütü olduğunu belirterek, “1. Dünya Savaşı’nın, uluslararası ticarete verdiği zararı hafifletmek için, bir grup girişimci tarafından, ‘barışın tüccarları’ sloganıyla kurulmuştur. ICC, zamanla farklı ülkelerden özel sektör temsilcilerini bir çatı altında toplamış ve dünyada ticaretin artırılması ve ticaretin önündeki engellerin kaldırılması için referans kurum haline gelmiştir. Bugün ICC’nin küresel ağı, 100’den fazla ülkede 6 milyonun üzerindeki müteşebbis, ticaret odaları ve meslek birliklerini kapsıyor. Ülkemizde, TOBB çatısı altında faaliyet gösteren ICC Türkiye Milli Komitesi, Türk iş âleminin, uluslararası arenadaki gözü ve kulağıdır” dedi.

“KÜRESEL MAL TİCARETİ 2017’DE BÜYÜDÜ”

2017’de küresel mal ticaretinin yüzde 4,7 oranında artarak, 2011 yılından bu yana en yüksek büyüme oranına ulaştığını hatırlatan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu sürecin yeni tehditler altında bulunduğunu kaydetti. Hisarcıklıoğlu, küresel ticaret üzerindeki anlaşmazlıklar, artan korumacı tedbirler ile yükselen faiz oranları ve petrol fiyatlarının bunların bu tehditlerin önde gelenleri olduğunu dile getirdi.

“TÜRKİYE KÜRESEL İHRACATTA 22. SIRADA”

Hisarcıklıoğlu, “Küresel ihracat içinde yüzde 1,2’lik payla 22. sıradayız. Küresel ithalatta ise yüzde 1,6 payla 15’inciyiz. Dolayısıyla, kurallı küresel ticareti destekleyen, DTÖ ve ICC gibi kurumların güçlü ve etkin olması, bizim yararımızadır. Gelecek yıl ICC’nin 100. yılını kutlayacağız. ICC’nin hem dünyada hem de ülkemizde üstlendiği büyük sorumlulukları ve iş dünyası için verdiği hizmetleri, yerine getirdiği görevleri, en iyi şekilde tanıtmayı ve anlatmayı planlıyoruz” diye konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.