DOLAR 32,4838
EURO 34,7305
ALTIN 2496,135
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Mera Ve Yaylalarda kaçak yapılaşma ve kıyıların korunmasıyla ilgili bir toplantı yapıldı

Mera Ve Yaylalarda Kaçak Yapılaşmanın Önlenmesi İle Kıyıların Korunması İçin Ortak Bir İrade Ortaya Koyacağız

Trabzon Valisi A. Celil Öz başkanlığında Valilik A toplantı salonunda Mera Ve Yaylalarda kaçak yapılaşma ve kıyıların korunmasıyla  ilgili  bir toplantı yapıldı. Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Vali Yardımcıları, Jandarma Komutanı,Emniyet müdürü, Kaymakamlar, Belediye Başkanları, Orman Bölge Müdürü,Tapu Kadastro Bölge Müdürü, Çevre Şehircilik İl Müdürü ve Tarım,Gıda ve Hayvancılık  İl Müdürü  ile diğer ilgililer katıldı.

Toplantı öncesi genel bir değerlendirme yapan ve gündem hakkında konuşan Vali Öz,  Turizm sezonu öncesinde mera ve yayla alanlarının korunması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi  ile kıyıların korunması konusunda  ortak bir irade ortaya koyacaklarını vurgulayarak ”  Yatırım ve çalışmaların genel değerlendirilmesi dışında önümüzde yeni bir turizm ve iş  sezonuna başlıyoruz. Bu alandaki genel çalışmaları beraber değerlendireceğiz. Özellikle Mera ve yaylaların korunması ve kaçak yapılaşmanın önlenmesi konusunda bu süreçle beraber oluşan siyasi irade ile birlikte mevzuatın bize verdiği görev, sorumluluk ve yetkinin daha etkin kullanımı için ortak bir irade ortaya koyup çalışmalarımızı buna göre sürdüreceğiz.

Ayrıca geçen toplantılarda da üzerinde durduğumuz kıyıların korunması ve işgallerin önlenmesi ve yine önümüzdeki sezonla beraber özellikle plajlar ve denize girilen alanlardaki tedbirler, bu alandaki boğulmaların önlenmesi ve tedbirler alınmasına yönelik yapılması gerekenleri belirleyeceğiz.  Özellikle belediyelerimizin halk plajı uygulamaları konusunda doğru ve yanlış yaptığı işleri ve  temel hususları beraber değerlendirmiş olacağız. Tüm bu konuları genel bir değerlendirmesini yaptıktan sonra önümüzdeki süreci kararlılıkla yürütme konusunda ortak bir  iradeyi burada  ortaya koyacağız. “şeklinde konuştu.

Toplantı sonrası alınan kararlar konusunda açıklamalar yapan Vali Öz;

Yaylalarda ve meralarda kaçak yapıların önlenmesi konusunda bundan sonra hiçbir inşaata izin verilmeyeceğini, inşaat başladığı anda ilgililer tarafından yıkılacağını söyledi.Vali Konuşmasına Söz konusu yerlerde yapılaşmayı önlemek adına yayla ve meralara inşaat malzemesi sokulmayacaktır. Tüm asayiş birimlerimiz ve diğer sorumlular bu konuda görevli ve sorumludur. Gerekli kontrolleri yapacaklardır. Ayrıca Mera Kanunu gereği yayla,mera ve ormanlık alanlardaki şahıslara ait  tel örgüler sezon öncesi sökülecektir.

Kıyılarımızdaki işgallerin önlenmesi ve korunması adına Defterdarlık ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzün gerekli kontrolleri yapacak, usulsüz hareket edenleri tahsisleri iptal edilecektir. Plajlar herkesin istifade edebileceği şekilde düzenlenecektir.  Plajlardan kesinlikle giriş  ücreti alınmayacaktır. Bu konuda belediyelerimizden örnek uygulamalar bekliyorum.

Vali ayrıca, kaçak yapıların yıkılması aşamasında oluşacak masrafların hesaplanıp bina sahiplerinden tahsis edileceğinide belirtti.” dedi

 

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.