DOLAR 32,6072
EURO 34,8039
ALTIN 2489,989
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Mahalle Kültürünün Yaşatıldığı Yer Faroz

tha – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi’nin ortaklaşa düzenlediği ‘Geçmişten Geleceğe Işık Tutalım’ isimli el sanatları sergisinin açılışına katıldı.

Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği ile Ortahisar Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle ‘Geçmişten Geleceğe Işık Tutalım’ isimli el sanatları sergisi açıldı. Açılışa Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Faroz Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mahir Sevgül, Ortahisar Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri ve kursiyerleri ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜRKİYE ÇAPINDA BİLİNEN BİR MAHALLE

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, “Trabzon binlerce yıllık tarihiyle birçok kültüre ve medeniyete ev sahipliği yapmış kadim bir şehir. Ve şu anda bulunduğumuz Faroz Mahallesi de Trabzon’umuzun çok eski mahallelerinden bir tanesidir. Gerçekten de kendine has kültürüyle, çıkışlarıyla, yetiştirdiği sayısız insanla, Türkiye’de isim yapmış birçok sanatçısıyla, sporcusuyla Türkiye çapında bilinen bir mahalle Faroz. 2.5 yıldır hatta biraz daha fazla oldu Trabzon’da Belediye Başkanlığı yapıyorum, ilk kez böyle bir mahalle birlikteliği, mahalle kültürü, eskiden alışkın olduğumuz dayanışmayı yaşıyoruz. Bu çok kıymetli bir şey. Burada inşallah, bu birlik beraberlik ve dayanışma ruhunu daha da geliştirerek devam ettiririz. Sizlerin yayınları var biliyoruz, dergileri var, kitapları var. Hakikaten kültürel etkinlikler yönüyle diğer mahallelerden farkınızı ortaya koyuyorsunuz. İnşallah bunu daha da geliştirerek geleneksel hale getiririz ve daha da büyütürüz. Belki daha uygun alanlar oluşturulur ve oralarda bir festivale de dönüştürülebilir” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Faroz Mahallesi Muhtarıyla çalışmalar yaptıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi olarak amacımız Faroz Mahallesi’ni daha güzelleştirmek ve daha yaşanabilir hale getirmek. Hemen karşıda bulunan Yalıspor sahasında ilave tribünler yapıyoruz. Zeminini değiştiriyoruz, ışıklandırması, soyunma kabinleri yapılıyor. İnşallah tamamlandığında etrafıyla birlikte bu mahalleye ve sizlere çok daha iyi hizmet verecek, buraya ayrı canlılık katacak bir alana dönüşmüş olacak. Şimdiden hayırlı olsun. Bu güzel organizasyonu gerçekleştiren başta dernek başkanımıza ve onun şahsında bütün yönetimini yürekten tebrik ediyorum. Burada el emeği göz nuru birçok çalışmayı gerçekleştiren Ortahisar Halk Eğitimimize ve emeği geçen bütün hocalarımıza gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah önümüzdeki yıllarda daha güzel organizasyonlarda bir olmak ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

FAROZLULAR ZORLUOĞLU’NA YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Başkan Zorluoğlu’nun konuşmalarının ardından serginin açılışı gerçekleştirildi. El emeği göz nuru ürünleri inceleyen Başkan Zorluoğlu’na Faroz Mahallesi sakinleri yoğun ilgi gösterdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.