DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Valiliğimizi Ziyaret Etti

tha – Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Trabzon’a gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Trabzon Valiliğini ziyaret etti.


Polis Tören Mangası’nı selamladıktan sonra Valilik Şeref Defteri’ni imzalayan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar, ardından Valilik Makamı’nda Vali Aziz Yıldırım ve beraberindeki Protokol Üyeleri ile birlikte bir görüşme gerçekleştirdi.

Vali Aziz Yıldırım, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederek, teşekkürlerini iletti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.


Trabzon’da bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, “Trabzon’umuzu en kalbi duygularımla selamlıyorum. Trabzon ve bölge illerinden KKTC’de yaşayan pek çok insan var. Onların selamını getirdim sizlere. Önümüzdeki günlerde KKTC olarak 50. yılımızı kutlayacağız. Yarım asırdır Kıbrıs halkının; hakkı, hukuku için önemli mücadeleler veriliyor. Bu mücadelede elbette Türkiye Cumhuriyeti her daim yanımızda oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan BM, AB gibi uluslararası çeşitli platformlarda Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin hakkı ve hukuku için büyük mücadele vermektedir.” dedi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla çeşitli etkinlikler gerçekleştirildiğini ifade eden Tatar, “KKTC’nin kuruluşunun millî günü vesilesiyle Türkiye’mizin çeşitli bölgelerinde konferanslar veriyoruz. Kıbrıs Millî Davası’nı anlatabilmek için bu ziyaretlerin çok önemli olduğunu belirtmek isterim. Dolayısıyla mümkün oldukça çeşitli yerleri ziyaret ediyoruz. Bugün de Trabzon’dayız. Trabzon bizim için çok değerli ve önemi büyük bir ildir. Futbol denince her zaman Trabzon akla gelir. Trabzonspor’un kalbimde yeri başkadır. Trabzonspor’a başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden Trabzon’a direkt uçak seferlerinin yakında başlayacağına da işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, “KKTC’den Trabzon’a direkt seferler çok önemli. mart ayından itibaren KKTC ile Trabzon arasında direkt uçak seferleri başlayacaktır. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu bölgeden 30 bine yakın vatandaşımız var. Bu vatandaşlarımızın elbette Trabzon’da ve bölgede akrabaları vardır. Bu ilişkiler KKTC ile Trabzon arasındaki bağları daha da güçlendirecektir.” şeklinde konuştu.

KKTC’de hamsi festivali gibi çeşitli festivaller düzenlendiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, bu tür festivallerin ikili ilişkilerin güçlenmesine vesile olduğunu sözlerine ekledi.

 

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.