DOLAR 32,3549
EURO 34,9578
ALTIN 2325,459
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

3 bin 439 dar gelirli kadına 3 milyon 578 bin TL mikrokredi ödemesi yapıldı

Trabzon’da sürdürülen mikrokredi projesini değerlendiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Kadınlarımız aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda işyeri açarak vergi mükellefi oldu. Artık sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine katkı sağlıyorlar. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz” dedi.

Trabzon’da, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmasına imkân sağlamak amacıyla 1 Nisan 2010’da uygulanmaya başlanan mikrokredi projesi kapsamında bugüne dek projeden yararlanan 3 bin 439 kadına, 3 milyon 578 bin 142 TL ödeme yapıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Valiliği ve İsrafı Önleme Vakfı tarafından sürdürülen Mikrokredi uygulamasından yararlanan dar gelirli kadınlar aldıkları kredilerle aile ekonomilerine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunurken aralarında işyeri açıp vergi mükellefi olanlarda bulunuyor. Ayrıca proje kapsamında girişimci kadınlar ayda 25 kuruşa sigortalanıyor. Projeye Uluslararası Büyükkaya Sigorta Brokerliği ve Güneş Sigorta da katkı sağlıyor.

Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, mikrokredi uygulamasının balık vermek yerine balık tutmayı öğretmek prensibine dayandığını ifade ederken, “1 Nisan 2010’da başladığımız bu uygulama sayesinde binlerce dar gelirli kadımız aile ekonomisine katkı sağlayan faaliyetlerde bulunuyor. Bu uygulamayı büyük bir titizlikle sürdürmeye devam ediyoruz. Bugüne dek 3 bin 439 kişiye 3 milyon 578 bin TL ödeme yapıldı. Bu uygulama sayesinde Trabzon’umuzda 25 dar gelirli kadın, aile ekonomisine katkı sağlamak amacıyla çıktıkları bu yolda işyeri açarak vergi mükellefi oldu. Bu kadınlarımız artık yanlarında işçi çalıştırıyor, sadece aile ekonomisine değil ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim için bundan daha büyük bir mutluluk olamaz” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.