DOLAR 32,3278
EURO 35,0577
ALTIN 2299,227
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kültür-Sanat Ve Medeniyet Kenti Trabzon Sanatın Bütün Zenginliklerini En Güzel Şekilde Yaşıyor

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve eşi Rukiye Öz, Trabzon Sanatevi’nin düzenlediği 7. Sanat Günleri etkinliklerine katıldı. Sanatevinin bahçesinde düzenlenen etkinliğe Vali Öz’ün yanı sıra Devlet Eski Bakanı Faruk Özak, milletvekili Muhammet Balta, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu, DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, İŞKUR İl Müdürü Mustafa Sezgin, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dmitry Talanov, Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, sanatçılar ve sanatseverlerler katıldı.

Trabzon’un sanat altyapısının güçlü olduğunu ifade eden Vali Öz, “Kültür-Sanat ve Medeniyet kenti Trabzon sanatın bütün zenginliklerini en güzel şekilde yaşıyor. Kültürün, sanatın her türüyle doyasıya yaşandığı, insanların sanatın içerisinde olduğu bir şehir burası. Bir söz vardır. Balık denizdeyken suyun kıymetini bilmez, suyun dışına çıktığı zaman onun kıymetini daha iyi anlar.  İlimizde sanatın ve sanatçının kıymetini zaman zaman ölemiyor olsak da bu şehir kültürü-sanatı yaşıyor, sanatçısıyla, kültürüyle zengin bir şehirdir. Sanatsal altyapımız pek çok şehirden güçlüdür. Eski Vali konağımızın sanatevi olarak tahsis edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Sanatla toplumun daha fazla bir araya gelmesi için, etkinliklerimizi sokaklara yaymalıyız. Bu bizi daha güçlü kılacaktır. Etkinlikte emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Devlet Eski Bakanı Faruk Özak da, Trabzon’da metrekareye düşen sanatçı sayısının oldukça fazla olduğunu ifade ederek, sanatsal değerlerin bir arada toplanarak gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını söyledi.

Ortahisar Belediye Başkanı A. Metin Genç ise, belediye olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olacaklarını söyledi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hacısalihoğlu, tarihi eskilere dayanan Trabzon’un sanatının da aynı şekilde çok eskilere dayandığını vurgulayarak, yapılan sanatsal etkinliklerin uluslar arası boyuta taşınması gerektiğini ifade etti.

Sanatevi Derneği Başkanı Adnan Taç, “Amacımız sanatsal hareketliliğin yoğun olarak yaşandığı şehrimize sanat etkinliklerine farklı bir anlayış getirmektir. Sanatevi olarak üstlendiğimiz bu rol, sanatın tüm renklerini bir araya getirerek geniş kapsamlı uzun soluklu sanat günlerine dönüşmesiyle anlamını bulmaktadır” dedi.

Konuşmaların ardından Vali Öz beraberindekilerle fotoğraf, karikatür ve sanatın diğer alanlarını konu alan eserlerin yer aldığı sergiyi gezdi

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.