DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2441,873
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ktü Ve Kktc Başkonsolosluğu Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

tha – KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı ve KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Stratejik Araştırma Merkezi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Trabzon Başkonsolosluğu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Rektörlük makamında düzenlenen imza törenine; KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay, KTÜ Stratejik Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Özgür Tüfekçi, Müdür Yardımcıları Doç. Dr. Suna Ersavaş Kavanoz ve Doç. Dr. Abdullah Uzun katıldı.

BİLİMSEL FAALİYETLER YÜRÜTÜLECEK
KTÜ ve KKTC Başkonsolosluğu arasında iş birliklerinin artırılarak devam etmesi için gerçekleştirilen imza törende konuşan KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, “Bu protokol sayesinde, KTÜ Stratejik Araştırma Merkezi bünyesinde, Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Çalışma Grubu kurulacak ve gönüllü staj programının başlatılması noktasında da ortak çalışmalar yürütülecek. Bu anlamda Üniversitemiz ve KKTC Başkonsolosluğu için çok değerli olan bu protokolün hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. KKTC Trabzon Başkonsolosu Erek Çağatay ise iş birliklerinin geliştirilebilmesi için gayret sarf eden ve kurumların yakınlaşmasında önemli rol üstlenen Rektör Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı’ya teşekkür etti.

PROTOKOL 5 YIL GEÇERLİ OLACAK
Konuşmaların ardından imzalanan ve 5 yıl geçerliliği olan protokol metninde şu başlıklar öne çıktı: KTÜ Stratejik Araştırma Merkezi bünyesinde Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Çalışma Grubu kurulup gönüllü staj programı başlatılacak. Karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişini geliştirmek amacıyla; ortak kongreler, konferanslar, sempozyumlar, seminerler ve atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Başkonsolosluk aracılığıyla; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan üniversiteler ve KTÜ arasında bilimsel araştırma projelerinin yürütülmesine ve kültürel faaliyetlerin gerçekleştirilmesine yönelik iş birliği imkânları artırılacak.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.