DOLAR 32,5756
EURO 34,8948
ALTIN 2438,912
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ Rektörlük Konutu, Bilim Kültür ve Sanat Evi Oldu

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanuni Yerleşkesi’nde yer alan ve yıllardır Rektörlük Konutu olarak kullanılan bina, Rektör  Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI’nın girişimleri ile hayata geçirilen yeni proje kapsamında artık bilim, kültür ve sanatseverlere hizmet verecek.

KTÜ Kanuni Yerleşkesi’nde bulunan ve üniversitenin tarihine tanıklık eden binalardan birisi olan Rektörlük Konutu; bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmaların gerçekleştirileceği uygun bir alana dönüştürüldü. Üniversite bünyesinde gerçekleştirilecek olan bilimsel, kültürel ve sanatsal çalışmaları desteklemek amacıyla dönüştürülen Bilim Kültür ve Sanat Evi ayrıca ders çalışılması, kitap okuma ve kendinizle baş başa kalmak için de mutlaka ziyaret edilecek bir mekân.

KTÜ’de Ders Çalışılacak En Güzel Mekân

Bilim Kültür ve Sanat Evi, üç katlı binada hizmet veriyor.

Zemin katında yer alan kafeterya ve koruya açılan bahçesinde, ziyaretçilere sosyalleşebilecekleri huzurlu bir ortam sunan binanın birinci ve ikinci katlarında, oldukça ferah ve konforlu seminer ve toplantı odaları ile çalışma salonları bulunuyor.

Bilimsel çalışmalar için seminer ve toplantıların gerçekleştirileceği bu alanlar, gereken teknolojik alt yapı ile donatılmış. Ders çalışmak için oldukça uygun bir alana dönüştürülen binada hem grupça hem de bireysel olarak çalışmak mümkün.

Üniversiteye ait birçok değerli unsurun sergilendiği Bilim Kültür ve Sanat Evi, yılın belirli dönemlerinde çeşitli sergilere de ev sahipliği yaparak profesyonel ve seçkin çalışmaları, sanatseverlerin beğenisine sunacak. Bünyesinde barındırdığı kütüphanesiyle de okurlara hizmet sunan Bilim Kültür ve Sanat Evi, haftanın her günü ziyaretçileri için açık olacak.

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada, daha önce Rektörlük Konutu olarak kullanılan binanın Bilim, Kültür ve Sanat Evi olarak dizayn edildiğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI “Rektörlük Konutu olarak projelendirilmiş bu alanı biz daha verimli hale getirebilmek için bu kararın altına imza attık. Bilim Kültür ve Sanat Evimiz, bilimsel toplantılardan kültür ve sanat faaliyetlerine kadar çok çeşitli etkinliğe ev sahipliği yapacak. Açtığımız bu güzel mekân; tüm akademisyenlerimiz, idari personelimiz ve öğrencilerimizin hizmetinde olacak. Herkes için faydalı ve hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.