DOLAR 32,3413
EURO 35,0987
ALTIN 2310,122
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

KTÜ ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi Protokol İmzaladı

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi ile Trabzon Büyükşehir Belediyesi arasında, enerji faaliyetleri ile ilgili eğitim çalışmalarını organize etmek, projeler oluşturmak, projeler yürütmek ve tarafların bilgi ve birikimlerinin paylaşılmasını sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

Proje kapsamında, elektrik üretimi, elektrik dağıtımı, enerji verimliliği, yenilenebilir enerji, elektrikli araçlar, elektrikli araç şarj istasyonları ve sürdürülebilir enerji yönetimi alanlarındaki Lisans/Master/Doktora çalışmalarında müşterek faaliyetlerin geliştirilmesi, teknik, sosyal ve kültürel gelişimlere destek olunması noktasında taraflar, iş birliği ve koordinasyonu taahhüt etmekle birlikte protokolün yürütücüleri; KTÜ adına Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak kabul edilmektedir.

Protokol ile öncelikli olarak elektrikli araçların enerji ihtiyacının karşılanacağı araç şarj istasyonları için gereklilikler analiz edilerek Trabzon İli için kısa ve orta vadede gerekli olan araç şarj istasyonu sayısı, bu enerji tüketiminin dağıtım şebekesine etkisi ve gerekli olan yatırımların optimal bir şekilde tespiti amaçlanmaktadır. Bu faaliyetin, Yüksek Lisans/Doktora seviyelerinde akademik çalışmalar ile KTÜ tarafından gerçekleştirilmesi ve ihtiyaç duyulan bilgi ve belgelerin ise Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanması planlanmakla birlikte protokol kapsamında yürütülecek hizmetlerin, tarafların katılımı ile hazırlanacak kısa, orta ve uzun vadeli planlamalara göre düzenlenmesi ve geliştirilmesi hususunda görüş birliğine varılmaktadır.

KTÜ adına, Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi adına, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU’nun imzaladığı protokol; personelin eğitim/öğretimi, Lisans/Master/Doktora seviyelerinde akademik çalışmalar ve teknik, sosyal ve kültürel proje, etkinlik vb. çalışmalar olmak üzere üç temel alanda (ve ihtiyaç üzerine belirlenecek olan diğer alanlarda) iş birliğini içermektedir.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.