DOLAR 32,3844
EURO 35,0516
ALTIN 2326,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Ktü 67 Yaşında

tha – Karadeniz Teknik Üniversitesi 67. Kuruluş Yıl dönümü coşkuyla Kutlandı

KTÜ, 67. Kuruluş yıl dönümü programı, 20 Mayıs 2022 Cuma günü saat 10.00’da, Atatürk Gençlik Anıtı önünde, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI ve yönetim kadrosu ile Fakülte Dekanları, Bölüm Başkanları, akademik ve idari personelin katılımıyla saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve çelenk sunma töreniyle başladı.

Törenin ardından program, Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam etti. Saygı duruşu, Üniversite çok sesli Korosu tarafından İstiklal Marşı ve KTÜ Marşı’nın okunması ile başlayan programda “KTÜ Belgesel” adlı video sunumunun gerçekleştirilmesinin ardından protokol konuşmaları yapıldı.

İlk konuşmayı Üniversitenin ilk öğrencisi, Prof. Dr. Ali Osman ÇAKIROĞLU yaptı.

Konuşmasında, “İki şey söyleyeceğim. İlki Maşatlık’taki İlkokul Binası’nda bizler amfilerde, doğru dürüst sınıflarda, bilgisayar salonlarında değil, 90 arkadaş okulun girişindeki koridorda ders yapardık. İkincisi KTÜ eğer bugün, Türkiye’de belli bir yere geldiyse İTÜ’ye çok şey borçludur. İTÜ’deki hocalar, o yaşta, yıllarca, buraya derse geldiler.

Dolayısıyla vefa çok önemlidir, minnettarız.” sözlerine yer vermesinin ardından KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından kendisine plaket takdim edildi.

Trabzon Valisi İsmail USTAOĞLU, Bakan Faruk Nafiz ÖZAK, Bakan Mehmet Cahit TURHAN, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis AYGÜN, TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Muhammet BALTA, Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin ÖRS ve Bahar AYVAZOĞLU, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat ZORLUOĞLU, Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin GENÇ, KTÜ Önceki Rektörü Prof. Dr. İbrahim ÖZEN ve Prof. Dr. Aydın DUMANOĞLU, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz CAN, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent ÇAKMAK’ın katıldığı programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, “Kendimin de mezunu olmaktan onur ve şeref duyduğum ve Rektör olarak görev yapma şerefine eriştiğim Üniversitemizin 67. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni’ne hepiniz hoş geldiniz… Bugün kocaman bir çınar haline gelen KTÜ yaklaşık 245 bin mezunuyla gurur duymaktadır.

Aralarında birçok siyaset, devlet adamı, iş adamı, rektör, kültür, sanat ve spor alanında ileri gelen isimler bulunmaktadır. Bu vesileyle Üniversitemizin açılış sürecinde, kanun teklifini veren Mustafa Reşit TARAKÇIOĞLU ve 28 arkadaşına, Trabzon Milletvekilleri Ahmet ŞENER, dönemin Valisi Vefa POYRAZ’a, Allah’tan rahmet diliyorum. Üniversitemizin bugünlere gelmesinde katkısı ve emeği olan ve ebediyete intikal eden önceki Rektörlerimiz ve akademisyenlerimiz ile idari personelimizi minnetle anıyor, halen hayatta olanlara teşekkürlerimi sunuyorum. Üniversiteler, sadece eğitim-öğretim yeri değil, bilginin üretildiği ve topluma faydalı olacak bir biçimde paylaşıldığı kurumlardır. Toplumsal sorunlara çözüm üretmek amacıyla Ar-Ge çalışmalarının yapıldığı ve sektöre nitelikli insan kaynağının yetiştirildiği yerlerdir. Bizler, bugün, kendi teknolojimizi kendimiz üretiyor; Ar-Ge faaliyetlerimizi Üniversitemiz bünyesinde gerçekleştiriyoruz toplum sorunlarına daha duyarlı; şehir, bölge ve ülke problemlerine yönelik çözüm yollarını arandığı yerler, üniversiteler olmalıdır. Bu kapsamda Üniversitemizin en büyük hedeflerinden birisi olan Araştırma Üniversitesi olma hedefine, geçen yıl kavuşmuş bulunmaktayız. Süreçte emeği geçen ve KTÜ’nün marka değerine katkı sağlayan tüm akademik personelime şükranlarımı sunuyorum.”  dedi.

Protokol konuşmalarının bitmesiyle birlikte Üniversitenin  Güzel Sanatlar Bölümü Folklor Ekibi horon gösterisi sahne aldı.

Gösteri sonrasında, KTÜ 2022 Yılı Ödülleri sahiplerini buldu. Ödül töreninin ardından katılımcılara kokteyl verildi. Program, Üniversitenin Güzel Sanatlar Bölümü’nden Öğr. Gör. Eylem DERÇİN ve Trabzon Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Dr. Öğr. Üyesi Alper AKGÜL’ün verdiği konser ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.