DOLAR 32,5239
EURO 34,8405
ALTIN 2488,692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Çinli işadamlarına Yatırım Adası daveti

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Modern İpekyolu olarak adlandırılan ve Çin’in yürüttüğü Bir Kuşak Bir Yol Projesi’nde Trabzon’un önemli bir yeri olduğunu vurgulayarak, “Trabzon Yatırım Adası Endüstri Bölgesi’nin tamamlanmasıyla bu konumumuz daha da güçlenecek. Bölgesinin en güvenli yatırım merkezi konumunda olan Trabzon’a yabancı yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

Türk – Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan Karslı, Başkan Yardımcısı Emilia Huan Zhang ve beraberindekiler Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek Başkan M. Suat Hacısalihoğlu ile görüştü. Çin’in Modern İpekyolu olarak değerlendirilebilecek Bir Kuşak Bir Yol Projesi’ne liderlik ettiğini vurgulayan Hacısalihoğlu, “Tarihi İpekyolu’nun denize açılan kapısı olan Trabzon’un bu konumunu yeni ticaret yolları kuşağında güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yatırım Adası Endüstri Bölgesi bunun en önemli adımlarından biri. Geniş bir bölgenin en güvenli yatırım merkezlerinden biri olan Trabzon’un bu özelliğini iyi vurgulamak ve yabancı yatırımcıları buraya çekmek gerekiyor. Bu konuda Çinli işadamlarına ve firmalara özel önem veriyoruz. Sizin aracılığınızla Çinli işadamlarına yönelik bir tanıtım turu yapabiliriz. Somut işbirliklerini amaçlıyoruz. Özellikle orta ve ileri teknoloji konusunda büyük aşama kaydeden Çinli firmaları gerek altyapı çalışmaları gerekse teknolojik yatırımlar için Yatırım Adası’na bekliyoruz” dedi.

Başkan Hacısalihoğlu, 27 – 29 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nde de Çinli işadamlarını aralarında görmek istediklerini ifade etti.

Hacısalihoğlu, ayrıca turizmi 12 aya yayma çalışmaları kapsamında özellikle kültür, tarih ve doğa turizmini seven Çinli turistleri de Trabzon’a getirmek için çeşitli çalışmalar yapmayı amaçladıklarını ifade etti. Ziyarette, iki ülke işadamları arasında yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişinde de bulunuldu.

Türk – Çin Kültür Derneği Başkanı İrfan Karslı ise Trabzon’u Çin’de tanıtmak için ellerinden geleni yaptıklarını ve Çinli büyük firmalara da Yatırım Adası Endüstri Bölgesi ile ilgili tanıtım yapacaklarını vurguladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.