DOLAR 32,5404
EURO 34,9799
ALTIN 2416,457
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kayıt dışı mücadele hız kesmeden devam ediyor

tha – KAYIT DIŞI MÜCADELESİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR!

Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği (KATİD) ve Trabzon Oteller Birliği iş birliği ile sürdürülen, Turizm sektöründe kayıt dışı işletmelere karşı hukuki mücadele hız kesmeden devam ediyor.

Trabzon Valiliği, Belediyeler ve Turizm STK’ları, Türkiye’ye örnek olabilecek 8 aylık bir çalışmanın ardından kayıt dışı konaklama karşısında eylem planını uygulamaya koydu. Kent içerisinde farklı ilçelerde işletilen ve İşyeri Açma ve Çalıştırma Ruhsatı bulunmayan konaklama tesislerine karşı başlatılan hukuki mücadele kapsamında ikinci aşamaya geçildi.

Belediyelerden Tam Destek

Geçtiğimiz gün Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen basın açıklaması ile resmen hukuki mücadele içerisinde olduklarını belirten Trabzonlu otelciler, Trabzon Oteller Birliği ve Karadeniz Turistik İşletmecileri Derneği ortaklığında Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin GENÇ ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri EKİM’e ziyaretlerde bulundu.

Görüşmelerin ardından açıklamada bulunan Avukat Begüm GÜREL; “Kayıt Dışı tesislere ilişkin ortaya koymuş olduğumuz raporun ve başlatmış olduğumuz hukuki mücadelenin takipçisi olmaya devam ediyoruz. Bugün şehrimizin iki büyük ilçesi Ortahisar ve Akçaabat’ı ziyaret ettik. Başkanlarımıza samimiyetleri, mücadelemizin başından bu yana bizlere gösterdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerimizi ilettik. Valiliğimiz koordinasyonunda sunmuş olduğumuz dilekçelerimizi Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze elden teslim ettik. Bundan sonraki süreçte Belediyelerimiz ve Zabıtalar sahada gereken çalışmaları yapacaklar. Kısa süre içerisinde güzel sonuçlar almaya başlayacağımızı düşünüyorum.” dedi.

En Az Kaçak Akçaabat’ta!

Oteller adına konuşan Sümerya Demirci; “Yoğun bir şekilde ilerleyen çalışmalar kapsamında ortaya koyulan verilere göre Trabzon’da görülen kayıt dışı 28 bin yatak kapasitesinin yalnızca 4 bini Akçaabat’ta görülürken, ruhsatlandırma aşamasında en detaylı analizi ortaya koyan ilçe de Akçaabat olarak görülmekte. Bu noktada Belediye Başkanımız Sn. Osman Nuri Ekim’e teşekkürlerimizi yüz yüze ilettik ve kendileri destek mesajları ile bizlere cesaret verdiler.” şeklinde açıklamalarda bulundu

Ortahisar’a Özel Teşekkür!

Avukat Begüm Gürel ve beraberindeki turizmciler; saha ziyaretleri aşamasında karşılaştıkları açlık ve susuzluktan bitkin düşmüş bir sokak köpeğini, Ortahisar Belediyesi Küçük Dostlar Kliniği’ne götürdüklerini belirttiler ve sokak hayvanlarına gösterdikleri ilgiden dolayı Başkan Ahmet Metin GENÇ’in özel bir teşekkürü hak ettiğini vurguladılar.

Avukat Gürel; “Uzun süredir hayvan hakları konusunda çalışmalar yürütüyorum. Burada gördüğüm, Trabzon’un sokak hayvanlarının hakları konusunda, Türkiye’nin bulunduğu seviyenin çok çok üzerinde olduğu. Tekrar tekrar kent yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum. Küçük dostumuz, yürütmekte olduğumuz mücadelemizin bizlere bir hediyesi olarak kalacak. Otelcilerimizden birisi sahipleneceğini belirtti, bizler de BG Hukuk Bürosu olarak bütün bakım masraflarını karşılayacağız.” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.