DOLAR 32,3189
EURO 35,1132
ALTIN 2296,68
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kardeş Takımların Maçında Dostluk Kazandı

tha – Trabzonspor-Ferençvaroş maçı için Trabzon’a gelen Macaristan heyetinin temasları bugün de sürdü. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile yapımı devam eden Türk Macar Dostluk Anıtı’nı inceleyen Macaristan heyeti, Ganita-Faroz Projesi’ni çok beğendiklerini belirtti. İncelemenin ardından Trabzon il protokolü ve Macaristan heyeti arasında dostluk maçı oynandı.

Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ve beraberindeki heyet, Trabzon temaslarına bugün de devam etti. Bu kapsamda ilk olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman ve Büyükelçi Viktor Matis, Forum AVM’de açılan ve buhar gemilerinin 19. yüzyılda Tuna’da seyahat etmenin anlamını nasıl derinden şekillendirdiğini göstermeyi amaçlayan “Doğuya Açılmak – Öncü Bir Girişim” isimli sergiyi ziyaret ettiler.

TÜRK-MACAR DOSTLUK ANITI İNŞAATINI İNCELEDİLER

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis ile birlikte Ganita-Faroz sahil bandında yapımı devam eden peyzaj çalışmasını ve Türk-Macar Dostluk Anıtı’nı yerinde incelediler. İncelemeye Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Macaristan Trabzon Fahri Konsolosu Umut Durbakayım ve Macaristan heyeti ile ilgili daire amirleri de eşlik etti.

ZORLUOĞLU GANİTA-FAROZ PROJESİNİ ANLATTI

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’umuzun doğal yapısını korumuş en güzide yerlerinden biri olan Ganita’nın yeniden eski günlerine dönmesi, halkımız ile yerli ve yabancı turistlerin vakit geçirebilmesi için Ganita ile Faroz arasında 200 bin metrekare alanda sahil bandı düzenlemesi işine başladık. Halkımız ile yerli ve yabancı turistlerin araçları dışında Meydan, Uzunsokak, Maraş Caddesi ve Kunduracılar Caddesi’nden yürüyüş aksları ile bu bölgeye ulaşmalarını planlıyoruz. Ganita; seyir terasları, güneşlenme alanları, tematik bahçeleri, küçük meydanları, çocuk oyun alanları, yürüyüş ve bisiklet yolu ile herkesin uğrak yeri olacak” dedi.

MACARİSTAN HEYETİ ÇOK BEĞENDİ

Ganita-Faroz Projesi’ni ve içerisinde yapılan Türk-Macar Dostluk Anıtı’nı çok beğendiklerini dile getiren Büyükelçi Matis, yapımı devam eden projenin açılışına katılmak istediklerini ifade ettiler. Trabzon’da yapılan anıtın arka tarafına Zigetvar’daki dostluk anıtının krokisinin konulacak olmasını, çok anlamlı bir davranış olarak gören Matis, “Trabzon’da yürütülen çalışmalar ve iki gündür bize gösterdiği misafirperverlik nedeniyle Başkan Zorluoğlu ve ekibine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

DOSTLUK MAÇI OYNANDI

İncelemelerin ardından Trabzon il protokolü ve Macaristan heyeti arasında dostluk maçı oynandı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Başkan Vekili Atilla Ataman, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Özgür Kara, Fen İşleri Dairesi Başkanı Murat Öztürk’ten oluşan takım ile Macaristan Ankara Büyükelçisi Viktor Matis, Ankara Konsolos Yardımcısı Imre Lajos, Enstitü Müdürü Fodor Gabor, Ankara Ticaret Müşaviri Olah Peter Kövesci, Fahri Konsolosluk Memuru Çağla Çiçek, Kültür Ateşesi Szollossy Balazs ve Özgür Saraç’tan oluşan Macaristan heyeti takımı arasında dostluk maçı oynandı. Ali Şükrü Beldüz’ün yönettiği ve heyecanlı dakikaların yaşandığı maçta kazanan dostluk oldu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Maçın sonunda Başkan Zorluoğlu ve Büyükelçi Matis tarafından takım üyelerine plaket ile çeşitli hediyeler takdim edildi. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.-

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.