DOLAR 32,3628
EURO 35,0869
ALTIN 2324,189
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Karadeniz Somonunu Almanya’ya da göndermek istiyoruz

tha – Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Florian Burkhardt, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek, Almanya ve Trabzon arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek için görüş alışverişinde bulundu. TTSO Başkanı Erkut Çelebi, iki ülke arasında güçlü bağlar bulunduğunu hatırlatarak, “Birçok konuda işbirliği yapabiliriz. Bölgemizde son yıllarda büyük gelişme gösteren ve Norveç Somonundan daha iyi olduğuna inandığımız Karadeniz Somonunu Almanya’ya da göndermek istiyoruz” dedi.

“TÜRKİYE’DE 7 BİNDEN FAZLA ALMAN FİRMASI BULUNUYOR”

Almanya’nın Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Florian Burkhardt, TTSO’yu ziyaret ederek Başkan Erkut Çelebi ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Türkiye’de 7 binden fazla Alman firması bulunduğunu belirten Burkhardt, “Türkiye’de ikili işbirliği yapabileceğimiz sektörleri ve illeri belirlemek için geziler düzenliyoruz. Girişimciliğiyle tanıdığımız Trabzon’la da ticari bağlarımızı güçlendirmek istiyoruz” diye konuştu.

ÇELEBİ: GÜNEŞ ENERJİSİ KONUSUNDA DA İŞBİRLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin gerek tarihten gelen gerekse orada çalışan vatandaşlarımızın kurduğu bağlar sayesinde üst düzeyde olduğunu hatırlatarak, “Ticari ilişkileri geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Özellikle yenilenebilir enerji konusunda Almanya ileri seviyede. Güneş enerjisinden yararlanma oranı çok yüksek. Bu konuda işbirliği yapabiliriz. Almanya’ya fındık başta olmak üzere birçok sektörde ihracatımız var. Yeni bir ihracat kalemi olarak Karadeniz Somonunu öneriyorum. Karadeniz Somonu, Norveç’ten gelen somondan daha güzel ve Avrupa’nın damak tadına daha uygun. Bölgemizde gelişen bu sektörün ihracat kapasitesini artırıyoruz ve Almanya’ya da Karadeniz Somonu yedirmek istiyoruz. Ayrıca inşaat sektöründe ileri seviyedeyiz ve her projeye destek vermeye hazırız” ifadesini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.