DOLAR 32,2084
EURO 34,7949
ALTIN 2427,932
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kanuni Yönetimi Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

tha – Kanuni Yönetimi Av. Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

Muhteşem kanuni Sultan Süleyman Vakfı yönetimi, Trabzon Büyükşehir Belediye  Başkanı Av Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti.

Vakıf yönetim kurulu Başkanı Prof Dr Adnan Baki,Vakıf onursal Başkanı Prof Dr Ali Baki, Muhasip  Dr Aydın Kılıçaslan, Başkan Yardımcısı Prof Dr Hasan Karal,  yönetim kurulu muhasip Haydar Revi, yönetim kurulu üyesi ,Prof Dr Ali Rıza Akdeniz, İsmail Kansız,Bülent Deveci,Genel Sekreter Canan Kalaycı ile birlikte , Belediye Başkanına yapılan ziyaret olumlu geçti.

Türkiye’nin çok önemli vakıfları arasında ilk sırayı alan, Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman vakfı, çok önemli olan uluslararası sempozyum yaparak yirmi altı profesyonel düzeyinde akademisyeni  bir hafta süreyle Trabzon’da ağırladı.

Ortahisar semtindeki vakıf hizmet binası için gereken ne varsa yapacağını söyleyen Ahmet Metin Genç, bu yönüyle ecdadımıza daha’da sahip çıkma azîm ve kararındayız dedi.

Vakıf başkanı Prof Dr Adnan Baki, beş yüze yakın saygın üyesi bulunan vakfın daha da yukarılarda takdim edilmesi için, kitap ve tanıtımlara önem vereceklerini ifâde etti.

Trabzon, Ortahisar mahallesinde doğan, onaltı yaşına kadar aynı mahallede büyüyen Kanuni Sultan Süleyman, kanunnameleri ve şairliği, (muhibbi) ünvanıyla ün yapmıştır.

Tahta en uzun süre, kırkaltı yıl kalan Kanuni Sultan Süleyman, muhteşem unvanıyla da anılmaktadır.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.