DOLAR 32,3854
EURO 35,0496
ALTIN 2326,573
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri yapıldı

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Trabzon Ticaret Borsası tarafından ortaklaşa düzenlenen Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Semineri gerçekleştirildi.

Sosyal Hizmetler Uzmanı Fatma Yalçınkaya, insan haklarının ihlali olan kadına yönelik şiddetin dünyada ve Türkiye’de yaygın ve ciddi bir sorun olarak varlığını sürdürdüğünü belirterek, “Dünyada her 3 kadından biri eş ve birlikte olduğu erkek tarafından fiziksel ve cinsel şiddete maruz bırakılıyor. Öldürülen kadınların yüzde 38’inin faili eşleri veya birlikte oldukları erkekler” dedi. Yalçınkaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“AB’de 28 ülkede gerçekleştirilen araştırmaya göre, kadınların yüzde 11’i cinsel şiddete, yüzde 43’ü duygusal şiddete maruz bırakılıyor. Türkiye’de 2014 yılında yapılan Kadına Yönelik Aile İçi Şiddet Araştırması’na göre kadınların yüzde 36’sı, eşi veya birlikte olduğu erkeklerin fiziksel şiddetine, yüzde 12’si cinsel şiddete, yüzde 44’ü duygusal şiddete, yüzde 30’u ekonomik şiddete maruz kalmaktadır. Babası annesine şiddet uygulayan çocuklar eşlerine şiddet uygulamaya yöneliyor. Şiddet yaşanan ailelerde yetişen çocuklarda çekingenlik, hırçınlık, içine kapanıklık gibi olumsuz davranışlar daha yaygın görülüyor.”

“KADINA ŞİDDETİ ÖNLEME HERKESİN SORUMLULUĞU”

Yalçınkaya, “ALO 183 Sosyal Destek Hattı şiddete uğrayan ya da uğrama riski taşıyan, destek ve yardıma ihtiyacı olan kadın ve çocuklar için psikolojik, hukuki ve ekonomik danışma hattı olarak çalışmakta; bu kişilere hakları konusunda ve başvuracakları yerler hakkında bilgi vermektedir. Şiddet ilgili olarak ulusal mevzuatımızda bir eksiklik bulunmamaktadır. Ancak, şiddetle mücadelede kapsamında mevzuatın uygulanmasında ortaya çıkan sorunlara köklü ve gerçekçi bir çözüm için toplumun tüm kesiminin katılımı gereklidir ve yasalara göre de zorunludur. Bu konuda her birimizin sorumluluğu bulunmaktadır” dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.