DOLAR 32,3272
EURO 35,0777
ALTIN 2299,212
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İran Başkonsolosu’dan Başkan Genç’e ziyaret

İran Başkonsolosu’dan Başkan Genç’e ziyaret

İran Başkonsolusu Reza Baghban Kondori Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç’i makamında ziyaret etti. Başkan Genç ile bir süre sohbet eden Kondori İran ile Türkiye’nin tarihi ve kültürel bağlarının çok eski olduğunu belirterek, son yıllarda artan İran-Türkiye ekonomik ilişkilerinin bundan sonra artarak devam edeceğini bildirdi. İran ile Türkiye’nin komşu olmanın yanında eski dost ve kardeş iki ülke olduğuna vurgu yapan Kondori, Trabzon Limanı’nın İran’ın en önemli ihraç üslerinden biri haline geldiğini ifade ederek, “Trabzonlu İşadamları ile İranlı işadamlarının her iki ülkede yatırımları var. Türkiye ve İran arasındaki ticaret hacmi her geçen yıl daha da artıyor. Trabzon şehri de İran’ın ciddi bir ticaret ortağı haline gelmiştir. Ben inanıyorum ki her iki ülkenin işadamları aralarındaki ortaklık ve ilişkileri daha büyüteceklerdir.” diye konuştu.

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise İran’ın Ortadoğu’da Türkiye’nin en önemli ticari ortağı haline geldiğini belirterek, gerek turizm ilişkileri gerekse kültürel ve sosyal ilişkiler bağlamında iki ülke arasındaki mevcut bağların daha da kuvvetleneceğine olan inancının tam olduğunu söyledi. Her yıl İranlı turistlerin Trabzon’u ve Türkiye’yi ziyaret ettiğine değinen Başkan Genç, “İran ile Selçuklu ve Osmanlılardan beri ticari ve kültürel ilişkilerimiz devam ediyor. Bölgenin en eski ve en köklü iki ülkesi İran ile Türkiye’nin işbirliği Ortadoğu’da stratejik bir hale gelmiştir. Tarihi İpek Yolu güzergahında bulunan Trabzon İran’ın Avrupa’yla ticaretinde önemli bir kavşak noktası konumundadır. Ben inanıyorum ki her iki ülkenin işadamları ve iş örgütleri aralarındaki ilişkileri daha da kuvvetlendirecektir. Ben ziyaretlerinden ötürü Reza Baghban Kondori’ye ve beraberindeki heyete çok teşekkür ediyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.