DOLAR 32,5239
EURO 34,8405
ALTIN 2488,692
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

3. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin açılı

Trabzon’da düzenlenen 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi’nin açılış töreninde konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tren yolu ve lojistik üsse mutlaka kavuşacağını söyledi.

ZİRVEYE, 22 ÜLKEDEN 260 İŞADAMI KATILIYOR

Trabzon 3. İpekyolu İşadamları Zirvesi bugün Novotel’de başladı. Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon milletvekilleri Faruk Nafiz Özak, Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Salih Zeki Murzioğlu, Bangladeş Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Zulfipar Rahman, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi YU Hongyang, Gürcistan-Acara Özerk Cumhuriyeti Başkanı Archil Khabadze, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosu Dimitry Talanov, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu, DKİB Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu’nun yanı sıra 22 ülkeden 260 işadamının hazır bulunduğu zirvenin açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği, Yavuz Sultan Selim’in yönettiği, Kanuni Sultan Selim’in doğduğu şehir olan Trabzon’un Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e de istiklal harbinde ve Cumhuriyetin gelişmesinde en önemli desteği veren il olduğunu kaydederken, “Trabzon halkının misafirperverliğini burada olduğunuz her an yaşayacağınızı sizlere arz etmeyi görev biliyorum” dedi.

 

Konuşmasında ahrete intikal eden TTSO Meclisi ve Türk-İran İş Konseyi Başkanı merhum Ali Osman Ulusoy’u rahmet ve minnetle anan Başkan Gümrükçüoğlu işadamlarına hitap ettiği konuşmasında şunları kaydetti:

 

TRABZON ÜLKEMİZE VE DÜNYAYA ÇOK İNSAN YETİŞTİRDİ

Yüz yüze görüşmelerin bugün ve yarın cereyan edecek olması bizim için çok önemli. Kalan zamanlarınızda Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini görmenizi istiyoruz. Trabzon’un sahip olduğu 4 bin yıllık tarihinin yanı sıra şuana kadar ülkemize; siyasette, idarede, bürokraside ve teknokratlardan çok büyük bir kadroyu yetiştirdiğini, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden 180 bin eğitimli insanı ülkemize kattığını ifade etmek istiyorum. Ve Avrasya üniversitesi isimli bir vakıf üniversitesinin de şehrimizde ülkemize ve dünyaya insan yetiştirmeye devam ettiğini hatırlatmak istiyorum. Bu şehirde 2011 Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları’nı yapan, sporun adeta başkenti olmuş olan Trabzon’a, önce Bayındır Bakanlığı görevi ile sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı görevi ile şimdi de milletvekili olarak hizmet etmekte olan Sayın Faruk Nafiz Özak’ın ve diğer milletvekili arkadaşlarımızın bu şehirde yetiştiğini sizlere aktarmak istiyorum. Yine dünyaya örnek olan, 500 bin konut yapan, öncesinde KİPTAŞ ve TOKİ başkanlıklarını yapan önceki Çevre ve Şehircilik bakanımız, milletvekilimiz Sayın Erdoğan Bayraktarın da buradan yetiştiğini ifade ediyorum.

 

Trabzon doğal ve fiziki yapısı ile tarihten beri bir ticaret ve lojistik merkezi. Böyle kurulmuş buradaki tabiat. Ticaretin, lojistiğin, işadamlarının bir merkezi olan Trabzon’un, İpekyolu’nun önemli bir zemini olarak bundan sonra da aynen yolunana devam edebilmesi için demiryolu ve lojistik merkezle mutlaka buluşacaktır… Diyoruz ki biz sadece İpek Yolu’nun bir ticaret lojistik merkezi değil, aynı zaman da bölge olarak her zaman bir ve beraberiz. Böylece bu bölgenin İpekyolu ticaret merkezi olmasının tarihten beri gelen özelliğini sizlerin bu zirvede en iyi şekilde, yüz yüze görüşmelerle, karşılıklı ilişkileri geliştirerek devam ettireceğinizden eminiz.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.