DOLAR 32,3245
EURO 35,1216
ALTIN 2302,687
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

İmzalar Sporda Altyapıyı Güçlendirmek İçin Atıldı

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Trabzon Üniversitesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasında iş birliği protokolü imzalandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’dan Avrupa ve dünya şampiyonumuz var. Şimdi hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu” dedi.

Trabzon’da spor altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk arasında imzalanan protokol kapsamında, sporun gelişmesi adına çok sayıda proje gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, Belediyespor Başkanı Adnan Gül, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı ve Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ayhan Pala da protokol imza töreninde hazır bulundu.

ÖZTÜRK TEŞEKKÜR ETTİ

Protokol imza töreninde ilk olarak söz alan Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, “Trabzon bir spor şehri ve Trabzon’da yapılmış önemli spor yatırımları var. Bu yatırımların en aktif ve rantabl kullanılması için bir araya geldik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve rektörümüze destekleri için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

AŞIKKUTLU: BİLİMSEL TARAFINI ÜSTLENDİK

Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu ise, “Trabzon Üniversitesi olarak bu protokolde yer almaktan son derece mutluyum. Üniversite olarak bu protokolün akademik ve bilimsel tarafını üstlenmiş bulunmaktayız. Şehrimizin spor altyapısını, insan potansiyelini tespit etme, ölçme anlamında bilimsel olarak bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

TRABZON İLERİ DURUMDA

Trabzon’un gerçek anlamda bir spor şehri olduğunu belirterek sözlerine başlayan Başkan Zorluoğlu ise, “Ülkemizde spor denildiği zaman akla ilk gelen şehirlerin başında Trabzon geliyor. Tabii ki bunda Trabzonspor’un da marka değeri olarak çok büyük katkısı var. Trabzon, bu spor şehri kimliğine uygun olarak da özellikle 2000’li yılların başından itibaren çok büyük spor yatırımları almış şehir. Sayın Cumhurbaşkanımızın, yine spor bakanlarımızın Trabzon’a desteği hakikaten takdire şayan. Biz, bu büyük spor yatırımlarını şehrimizde gerçekleştiren Sayın Cumhurbaşkanımız ile bugünkü ve geriye doğru tüm spor bakanlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. Anadolu’nun birçok şehrinde görev yapmış biri olarak Trabzon, spor yatırımları, spor tesisleri anlamında birçok şehre göre ileri durumda. Bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

YÖN VERECEK YAPIYI OLUŞTURUYORUZ

Özel bir vesile için bir araya gelmekten memnuniyet duyduğunu dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Spor şehri olan Trabzon’umuza, kurumlar olarak protokol çerçevesinde nasıl daha fazla hizmet yapabiliriz çalışması içerisindeyiz. Çocuklarımızın spor tesislerinden maksimum düzeyde faydalanabilmelerini, kurumların sorumluluklarını, tesislerin kurumlar arasında planlanıp birlikte nasıl kullanılabileceğini protokolde düzenliyoruz. Yine Performans Yetenek Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesiyle beraber seçim kampanyasında başlattığımız ve bugün artık ihalesini gerçekleştirdiğimiz bir projedir. Bu da protokolün konularından bir tanesi. Bundan sonraki süreçte şehrimizdeki amatör sporu daha fazla destekleyecek, kurumların güçlerinin birleşmesiyle daha bütüncül yaklaşımla spor tesisleri başta olmak üzere spor aktivitelerine yön verecek yapıyı oluşturuyoruz” dedi.

SPORCULARA ÖZEL DURAKLAR OTOBÜSLER OLACAK

Tesislerin etkin ve verimli şekilde kullanılmasının meselenin özünü teşkil ettiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Çocuklarımızın, geçlerimizin evlerinden spor tesislerine ulaşmasından başlayarak, bu spor tesislerinin uygun amatör spor kulüpleri arasında zaman programının yapılması, antrenörlerin eğitimli bir şekilde her branşta yer almaları ve çocuklarımızın güvenli şekilde yuvalarına dönmeleri yönünde bir sistem oluşturacağız. Önümüzdeki aylarda sporculara özel duraklar ve otobüsler de göreceğiz. Bunun çalışmasını da bu protokol çerçevesinde gerçekleştireceğiz. Burada yine spor tesislerinin ötesinde amatör spor kulüplerine destek vermek de protokolümüzde önemli bir başlık oluşturuyor. Amatör spor kulüpleri ile projeler hazırlanması, onlara bir takım malzeme yardımları yapılması, tesislerinin eksiklerinin giderilmesi ve yeni branşlar oluşturulması da yine bu protokol kapsamında ele alınacak hususlar olacak” şeklinde konuştu.

HEDEFİMİZ OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU

Başkan Zorluoğlu, “Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü olarak bir inisiyatif başlattık. Yeni kulüp yönetimi ile birlikte artık sporculara daha fazla sahip çıkma arzusu içerisindeyiz. En son bir hentbol takımını da bünyemize kattık ve ilk galibiyetimizi geçen hafta aldık. Hentbolcu kardeşlerimizi tebrik ediyoruz. Yine antrenörler eğitimleri, okul spor kulüpleri ile ilişkiler protokolümüzün amaçlarını teşkil ediyor.  İnşallah hedefimiz Trabzon’dan daha fazla sporcunun uluslararası müsabakalarda hak kazanacak noktaya gelmesi. Trabzon’dan Avrupa şampiyonumuz var, dünya şampiyonumuz var, şimdi hedefimiz olimpiyat şampiyonluğu” diye konuştu.

BAŞARILI SPORCULARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Uluslar ve uluslararası düzeyde başarı sağlamış veya sağlama eğilimi olan sporculara daha fazla sahip çıkmak istediklerini dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Başarılı sporcuların başka şehirlere gittiklerini görüyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de, Avrupa’da ve  dünyada derece yapan ya da derece yapma kapasitesi olduğunu gördüğümüz sporcuları başka kulüplere muhtaç etmek, onları İstanbul kulüplerine kaptırmak istemiyoruz. İstiyoruz ki onları bünyemize alalım, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sporcusu olsunlar. Büyükşehir Belediyesi olarak bu evlatlarımıza burada sahip çıkmak istiyoruz ve çıkacağız. Trabzon’un bu manada daha fazla ulusal ve uluslararası düzeyde ismini ortaya koyacağını düşünüyoruz ve böyle bir değişikliği de yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

FİZİKEN İHALESİ YAPILDI

Performans ve Yetenek Seçimi Merkezi ile ilgili de konuşan Başkan Zorluoğlu, “Bu bizim çok özel önem verdiğimiz bir proje. Seçim döneminde söz vermiştik. Şu anda fiziken ihalesi yapıldı. TOHM merkezinin olduğu alanda inşallah güzel bir bina yapıyoruz. Bu binanın araç ve gereçleri ile ilgili ihale süreci devam ediyor. Yapım işiyle ilgili maliyetini Spor Toto Başkanlığımız sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza yürekten teşekkür ediyoruz. Yine binanın içindeki modern cihazlar, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi tarafından ortaklaşa karşılanıyor. Değerli Sanayi ve Teknoloji Bakanımıza da teşekkür ediyorum.  Merkezin bilim ayağını üniversitemiz oluşturuyor. Sporcu Performans ve Yetenek Seçimi uygulama araştırma merkezi de kuruldu. Burada yönetici şirket söz konusu ve eğitimli personel ihtiyacı var. Performans merkezinin ilk tur malzeme ihalesi yapıldı. 6 kişi şu anda Ankara’da eğitim görüyor. Zaten bu alanda eğitim almışlar ama spesifik olarak performans eğitim merkezinde hizmet verecek şekle gelebilmek için Ankara’da 6 ay boyunca eğitim alacaklar. O zamana kadar biz bu merkezi hayata geçirebilirsek, doğrudan orada hizmet vermeye devam edecekler” dedi.

TAŞRADA İLK OLACAK

Performans ve Yetenek Seçimi Merkezi’nin Trabzon’da ve Türkiye’de ilklerden bir tanesi olduğunu vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Ankara dışında taşrada ilk olacak. Trabzon gibi şehirde böyle bir merkezin oluşması hakikaten çok büyük adımdır. Bu merkezle birlikte gencimizin, çocuğumuzun, evladımızın spor anlamında performansları zaman içerisinde de tekrarlanarak ölçülecek ve hangi spor dallarına hangi fiziksel özelliklerinin uygun olduğu tespit edilip daha küçük yaşlarda doğru branşlara yönlendirilecekler. Bu projenin önemli hedeflerinden bir tanesi bu. Bir diğeri biraz daha profesyonel. Jandarma, polis, bekçi, özel güvenlik görevlisi, zabıta, arama kurtarma gibi görevleri ifa eden ve sürekli zinde olması gereken kamu görevlilerinin de orada performans ölçümleri yapılacak. Yine Profesyonel futbolcuların da sağlık kontrolleri ve diğer performans durumları da orada ölçülecek.  Bir tarafı amatör ruhla, bir tarafı da biraz daha profesyonel bir anlayışla gerçekleşecek. İnşallah Trabzon’umuz Türkiye’de isim yapacak bir merkeze de bu şekilde kavuşmuş oluyor” şeklinde konuştu.

TRABZONSPOR DA DESTEKLİYOR

Trabzonspor Başkanı ile de Performans ve Yetenek Seçimi Merkezi ile ilgili konuştuklarını ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Arkadaşlarımız kendilerine bir sunum yaptı. Onlar da projemizi destekliyorlar. Şehrin spor faaliyetleri için önemli adım olduğunu düşünüyorlar. İnşallah Trabzonsporlu futbolcular için sağlık kontrolünden geçti denilen yer, bizim merkezimiz olacak. Hedefimiz profesyonel sporculara da hizmet vermek” diye konuştu.

ENGELLİ KARDEŞLERİMİZİ DE SALONLARDA GÖRMEK İSTİYORUZ

Sporun bütün insanlar için olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “Engelli kardeşlerimizin spor yapmaları da bu işin bir parçası. Onların da bu tesislere ulaşması ve tesislerden yararlanması sonuna kadar hakları. Bu noktada da gereken adımları önümüzdeki günlerde atacağız. Engellilere dönük yaklaşımımız ilk günden itibaren ortada.  Engelli atölyemiz faaliyette. Engelsiz Yaşam Akademisi, Konaklar’da hizmete girdi. İnşallah sporda da engelli çocuklarımızı daha fazla salonlarımızda görmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.