DOLAR 32,5601
EURO 34,8832
ALTIN 2433,232
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Halk bayramlaşması Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirildi

Kurban Bayramı dolayısıyla Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bugün halk bayramlaşması gerçekleştirildi. Yoğun katılımın yaşandığı bayramlaşma programında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon milletvekilleri Muhammet Balta ve Ayşe Sula Köseoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Okçin Akşit, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, siyasi parti temsilcileri,  ilçe belediye başkanları, Belediye meclis üyeleri, kamu kurumları ve sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, askeri ve mülki erkân ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu.  Protokol ile vatandaşları bir araya getiren bayramlaşma törenine katılımcılara Büyükşehir Belediyesi tarafından kavurma, pilav, börek ve tatlı ikram edildi.

Bayramlaşma programının ardından basın mensupları ve vatandaşlara açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ülke gündemi ve Trabzon’daki yatırımlarla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu.

SOYLU: KAŞÜSTÜ’NDE DAL-ÇIK KAVŞAK YAPILACAK

Kaşüstü’ndeki trafik probleminin ortadan kaldırılması için bölgede inşa edilecek olan kavşağın dal-çık olarak yapılacağının müjdesini veren Soylu, Trabzon ile ilgili değerlendirmesinde özetle şunları kaybetti: “Türkiye’nin her noktasında hem üretimimizi arttıracağız, hem istihdamımızı arttıracağız, hem büyümemizi arttıracağız. Terör örgütünün istismar ettiği alanları birer birer kapatacağız. Yine kendi şehrimizdeki yatırımlara devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesinde olduğumuz için burada söylemek daha uygun olur. Ulaştırma Bakanımızın da selamları var, Kaşüstü’ndeki dal-çık meselesi de çözüme kavuşmuş, talimatı Bakanımız tarafından verilmiş. İnşallah çok güzel bir şekilde buradaki trafik sorununu kaldıracak yatırım çok kısa sürede başlayacaktır. Yine bunun yanı sıra Orman Bakanımızın çok önemli müjdeleri var. Özellikle Trabzon’umuzun su meselesi için o da ihaleyi hazırladı. Çok büyük bir yatırım yapılacak. Diğer tüm milletvekillerimizle bunların altına girdik. Her birimiz yatırımları takip ediyoruz. Güzel güzel hizmetleri bölgemize, şehrimize, ilçelerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. Atapark’taki tiyatro binası meselesi de çözüldü. Çok güzel işler yapılıyor. Sürmene’ye çok güzel bir okul yapılacak. Köprübaşına çok güzel bir belediye binası yine yerel mimari ile inşa edilecek. Beşikdüzü’ndeki teleferik projesi son yıllarda Trabzon’a yapılan en cazibeli yatırımlardan biri olacak. Yine diğer ilçelerimizde ciddi yatırımlarımız olacak. 2. devlet üniversitesi bir dahaki sezona yetişecek ve Akçaabat’ta eğitim öğretime başlayacak. Akyazı Stadımız önümüzdeki aylarda Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açılacak. Diş hastanesindeki problemi de aştık. Önümüzdeki günlerde hizmete girecek. Avni Aker Stadı’nın yerinin park yapılması için de sabırsızlanıyoruz. Trabzonspor Akyazı’ya geçince orada şehrimizin insanlarının hemhal olacağı, yanında da güzel bir kültür merkezinin yapılacağı bir süreç orada da ortaya koyulacaktır. Turizm için bir taraftan Turup’ta çalışmalar devam etmektedir, Sümela Manastırında çalışmalar devam etmektedir. Uzungöl’de bir seyir terası projelendiriliyor, Sera Gölü’nde çalışmalarımız olacak. Hastaneler, spor sahaları, spor tesisleri tek tek yapılıyor. Yakın zamanda Trabzon’da çok modern bir çevik kuvvet ve özel hareket yeri yapacağız. İçinde yüzme havuzu olacak, sosyal donatıları olacak. Bu milletin evlatları hem sporlarını yapsınlar hem moralleri en yüksek şekilde olsun.”

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu bayramlaşma törenine katılamadı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.