DOLAR 32,5827
EURO 35,0118
ALTIN 2461,401
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Türkiye ve Sudan arasındaki ekonomik ilişkiler geliştirilecek

tha – Türkiye’nin Sudan Büyükelçiliğine atanan Doç. Dr. İrfan Neziroğlu ekonomik ve ticari ilişkilerin daha üst seviyelere çıkarmayı amaçladığını, bu kapsamda bu ülkede yaşayan 4 bin Türk vatandaşının yatırımlarının önemli bir anahtar rolü oynayacağını ifade etti.

Doç. Dr. İrfan Neziroğlu’nu Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ziyaretinde Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Şaban Bülbül,  Nevzat Özer ve Genel Sekreter Hakan Gürhan karşılayarak ağırladı. Ziyarette yaptığı konuşmada Büyükelçi Doç. Dr. Neziroğlu Sudan ile Türkiye ve Trabzon arasında güçlü işbirliklerinin yolunu açmağa çalışacaklarını ifade etti.  Sudan halkının Türkiye’yi çok sevdiğini anımsatan Büyükelçi Doç. Dr. Neziroğlu, “ Bu sevgiyi işbirliği alanında daha ileri boyutlara taşıyabiliriz. Sudan’da dört bin Türk vatandaşı yaşıyor.  Çoğunluğu KOBİ düzeyindeki bu işletmelerin faaliyetlerini geliştirilmesi için birlikte çalışabiliriz.”dedi.

Sudan’daki Türkiye Büyükelçiliği olarak amaçlarının oradaki bu vatandaşlarımızın önünü açmak olacağını kaydeden Büyükelçi Doç. Dr Neziroğlu, “ Sudan’daki iş adamlarımızın İşlerini kolaylaştırmak ve orada kamu ile olan sorunlarının çözümüne yardımcı olacağız. Bu arada da Türkiye ve Trabzon ile mümkün olduğunca temas içerisinde olacağız. Trabzonlu iş adamları ile Sudan’da işbirliği ve ticari çalışmaları artırmaya gayret göstereceğiz.  Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası ile Sudan’da işbirliği fırsatlarına yönelik olarak ortak toplantı ve karşılıklı ziyaretlerin yapılmasında iki ülke arasındaki ticaretin artması için faydalı görüyorum.”şeklinde konuştu.

TTSO Meclis Başkanı M.Şadan Eren ile Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Türkiye’nin Sudan Büyükelçisi Doç. Dr. İrfan Neziroğlu’na ziyaretin anısına  plaket takdim etti. Büyükelçi Doç. Dr. Neziroğlu TTSO İpekyolu Müzesini ziyaret ederek anı defterini imzaladı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.