DOLAR 32,501
EURO 34,6197
ALTIN 2482,881
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hacısalihoğlu: “Hedefimiz Trabzon’a olan turizm talebini artırmak”

Hilton Garden Inn Genel Müdürü Ertuğrul Uzak ziyaretinde konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu Trabzon’da yürütülen çalışmalar arasında turizm sektörüne özel bir önem verildiğini aktardı. Bu çalışmaların ana hedefinin Trabzon’a olan turizm talebini artırmak olduğunu ve  bu hedefin güzel sonuçlarını görmekten mutlu olduklarını belirterek Hilton Garden Inn Otelinin açılışını beklediklerini dile getirdi.

HEDEFİMİZ TRABZON’A OLAN TURİZM TALEBİNİ ARTIRMAK

Oda olarak yılda en üz üç kez turizm sektörü ile toplantı yapıldığını belirterek sektöre yönelik strateji ve çalışma programlarının belirlendiğini söyledi.  Trabzon Valiliği başkanlığında yapılan toplantıların devamında ihtiyaç duyulan eğitim başta olmak üzere gündeme gelen projelerin uygulandığını ve sorunların çözümü konusunda çalışmaların sürdürüldüğünü söyledi. Turizm sektörünün çok yakından takip edildiğini ifade eden Hacısalihoğlu, “Yaptığımız toplantılar haricinde sektörün ihtiyaç duyduğu konularda bir bir tespit ediliyor.. Bu konuda Trabzon’da herkesim çok hassas çalışmalarda bulunuyor. Amaç Trabzon ve bölgenin turizm kapasitesinin daha tanınır hale getirilmesidir. Böylece hedefimiz olan Trabzon’a olan turizm talebini hep beraber artırmaktır. ”dedi.

HİLTON GARDEN IN TRABZON’U PAZARLAMAYA BAŞLADI

Hilton Garden Inn Genel Müdürü Ertuğrul Uzak beraberinde Satış Müdürü Burcu Akyüz ile Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret eti.  Genel Müdürü Ertuğrul Uzak, Trabzon’un talebi yüksek bir bölge olduğunu açıkladı. Hilton gurubu olarak başta Orta Doğu ve Avrupa’da satış ofisleri olmak üzere birçok yurt dışı noktasında satış ofisleri bulunduğunu aktardı. Ayrıca İstanbul merkez ofisi ve beraberinde Türkiye’deki ve yurt dışındaki satış ofisleri ile Trabzon’a yönelik pazarlama çalışmaların başladığını söyledi. Uzak, “Biz buna rağmen şehri biraz daha öne çıkaralım diyoruz. Bizim için buradaki bütün diğer tesislerde önemli. Ve hep birlikte yenilenmek ve çalışmak gerekiyor. Biz bu işi seviyoruz. Bu anlamda Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın desteğine çok ihtiyacımız var. Tüm hazırlıklarımızı tamamlamak üzereyiz. Çok yakında otelimizi açarak misafirlerimizi kabul etmeye başlayacağız. ”şeklinde konuştu

TRABZONLU GENÇLERİ TURİZME KAZANDIRMALIYIZ

Genel Müdür Ertuğrul Uzak bir platform kurup otelciler daha sık bir araya getirmek gerektiğini ifade etti.  Türkiye’de turizm sektöründe çok profesyonel insanların çalıştığını ifade eden Genel Müdür Uzak, Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi’nin eğitimli iş gücü ile çalışması gerektiğini ifade etti. Uzak, yetişmiş iş gücünün dışarıdan transferi yerine bölgedeki nüfusun yetiştirilmesinin daha avantajları olduğunu belirtti. Avrupa Birliğinin turizm sektörüne yönelik hibe fonlarının değerlendirilmesi gerektiğine işaret ederek, “ Hem işveren hem de çalışanlar için inanılmaz fırsatlar var. Avrupa Birliğinin sunduğu bu fırsatlar Trabzon ve Doğu Karadeniz’e kazandırılırsa turizm sektörü daha da gelişeceğine inanıyorum. ”dedi.

Uzak, AB Hibe fonlarına turizm sektörü işverenlerinin değerlendirmediğini dile getirerek şöyle konuştu: “ Hem yatırımcı ve işletme sahibini hem de çalışanları son derece rahatlatan bir program olmasına rağmen inanılır gibi değil hala şaşırıyorum. Çalışanın SSK katkı payını ödenmeyeceğini diyor, bu proje. Yeter ki gelin, eğitim vereyim. Yarın bu sertifikayı da soracağım, diyor. Biz bunu yatırımcılara anlatıyoruz ama hiç kimse harekete geçmiyor. İşverenler bu katkı payını ödemeye devam etmek istediğini söylüyor. Bunun gibi enteresan konular var.  Ayrıca bu yetiştirilmiş iş gücü ve personele yarın hepimizin ihtiyacı olacak. İşletmeler yüzde yüz kapasiteye ulaştığında turizm sektöründe çok zorlanılacağını herkes biliyor. Böyle bir durumda sektördeki tüm işletmeler aynı sorunu yaşayacaktır. Dolayısıyla birlikte hareket edip en önemli konu eğitimin hızla iyileştirilmesi gerekmektedir.

Üniversitelerimiz ile de irtibata geçeceğiz. Turizm bölümlerinden öğrenciler mezun oluyor. Bu öğrencilerimizin mezun oldukları bilgiler ile bizim şu anda güncel uygulamadaki bilgiler çok birbirine uyumlu olmadığı da bir gerçektir. Bu konuda biz Hilton olarak en azından bazı uygulamaların en azından nasıl yapıldığını öğrenmeleri açısından öğrencilere kapılarımızı açacağız. Düzenleyeceğimiz kurslarda başarılı olan arkadaşlarımızı diğer tesislerle de paylaşarak sektöre sunmamız gerekiyor. Dışarıdan işgücü getirmek yerine Trabzon’un gençlerine iş sağlamalıyız.”

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.