DOLAR 32,5598
EURO 34,7177
ALTIN 2410,439
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Hacısalihoğlu Geleneksel lezzetlerin turizme kazandırılmasını önemsiyoruz

tha – Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, gastronomi turizminin önemine değinerek, “Bölgemizde saklı kalan birçok geleneksel lezzetin ortaya çıkarılması adına yapılacak çalışmaları önemsiyoruz” dedi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından desteklenen ve Trabzon Gümüşhaneliler Derneği tarafından yürütülen “Trabzon’dan Gümüşhane’ye Yöresel Tatlara Yolculuk” isimli projenin kapanış toplantısı yapıldı. Trabzon Valisi Yücel Yavuz, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon ve Gümüşhane’den protokol üyeleri ve diğer ilgililerin katıldığı toplantının açılışında, proje hakkında bilgi verildi ve tanıtım filmi izlendi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, Trabzon Gümüşhaneliler Derneği’nin turizme hizmet bakımından önemli bir adım attığını belirterek şunları söyledi:

“Hepimizin üzerinde durduğu en önemli konulardan biri bölgemizde gastronomi ve sunum şekli. Bölgemizdeki geniş yemek ve lezzet kültürünün hatırlanması ve gelecek kuşaklara aktarılması önemli. Ancak bu noktada şunu belirtmek istiyorum; özellikle bugün tanıtımı yapılan bu gastronominin, turizme sunulması çok daha önemli. Gerek Trabzon gerekse Gümüşhane’de belli yerlerde insanların bu lezzetleri tatmasının sağlanması lazım. Turistlerin bu lezzetlere ulaşabilmesini sağlamalıyız. Aksi takdirde sadece kitapta kalırlar. Kitabın dışına çıkarma doğrultusunda bir adım daha ileri giderek Trabzon ve Gümüşhane’deki lokantalarda bu gastronominin sunulması, geleceğe dönük turizmin canlanması ve turizme hizmet adına çok çok önemlidir.”

Toplantıda daha sonra Dernek Başkanı Volkan Albayrak tarafından protokol üyelerine proje kapsamında hazırlanan yemek kitabı hediye edildi. Davetliler, son bölümde ise Gümüşhane’nin çeşitli lezzetlerini tatma fırsatı elde etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.