DOLAR 32,3339
EURO 35,0825
ALTIN 2308,124
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gümrükçüoğlu, Dortmund’da barış ve kardeşlik mesajını hep birlikte vereceğiz

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 24-28 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Dortmund şehrinde yapılacak ‘Her Yönüyle Trabzon Etkinlikleri’ ile Trabzon’un 5 bin yıllık kadim kültüründen kaynaklanan barış ve kardeşlik mesajının tüm dünyaya hep birlikte bir kez daha verileceğini söyledi.

Etkinliğe dili, dini, meşrebi, soyu ne olursa olsun dün dünya insanlarını davet eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Avrupa’da yaşayan tüm Trabzonluları, Karadenizlileri ve Türkleri de özellikle davet ediyorum. Teşrifleri bizleri onurlandıracaktır.” dedi.

Dortmund’da büyük birliktelik ve kardeşlikle tüm dünya insanları ile kucaklaşacaklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, “Bu etkinliklerde dünyaya barışın, kardeşliğin, insan haklarının, demokrasinin, birbirine sarılmanın mesajını vermeyi birlikte yapmak istiyoruz. Böylece en çok barışa ve kardeşliği ihtiyaç duyulan günümüzde orada dünyaya bir mesaj vereceğiz. Burada insanlarımızın tüm dünyada barış ve kardeşlik istediğini ve bunun Trabzon’umuzun 5 bin yıllık kadim kültüründen kaynaklanan bir anlayış olduğunu tüm dünyaya göstermek istiyoruz. Orada bir büyük birliktelik ve kardeşlikle tüm dünya insanları ile kucaklaşacağız. “ şeklinde konuştu.

“Bu kucaklaşmada günümüzün dünyasında dökülen kanların artık sonlanmasını ve barışın, kardeşliğini hakim olmasını isteyeceğiz” diyen Gümrükçüoğlu, “ ‘İslam terör dini değildir’ mesajını birlikte vereceğiz. ‘Müslümanım’ deyip de terörün mensubu olma gafletinde olanların İslamiyet’le hiçbir alakasının olmadığını ilan edeceğiz. İnsanların dünyada, insanlık ailesinin bir mensubu olarak dini, dili, soyu, mezhebi, meşrebi ne olursa olsun birbirine saygı ve sevgi göstererek yaşayabileceğini bütün dünyaya ilan etmek üzere orada buluşmaya davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.