DOLAR 32,3833
EURO 35,0428
ALTIN 2326,501
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Gençlerle Omuz Omuza Akçaabat’ımızı Daha Da Geliştireceğiz

tha – GENÇLERLE OMUZ OMUZA AKÇAABAT’IMIZI DAHA DA GELİŞTİRECEĞİZ

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, gençleri dinliyor; onların hayalleri doğrultusunda projeler üretip şekillendiriyor.

Akçaabat’ın en köklü okullarından biri olan Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencilerinin konuğu olan Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, liseli gençlerle Akçaabat’ı konuştu. Akçaabat’ta devam eden çalışmalar, yapılması planlanan işler ve projeler hakkında gençlerle hasbihal eden Başkan Ekim, geleceğimizin gençlerin elinde ve onların eseri olacağını dikkatle vurguladı. Sözlerine kendini ve mesleğini tanıtarak başlayan Başkan Ekim, rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sık sık geleceğimizin teminatı çocuklar ve gençlerle bir araya gelmeye önem verdiğini dile getirdi.

Gençlerin İsteklerini İlk Ağızdan Öğreniyoruz

Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencileri ile Akçaabat’ı her yönüyle ele alarak istişarelerde bulunan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Teknolojik gelişmelerin hat safhada olduğu günümüzde gençler, dünyaya ve olaylara daha vizyoner yaklaşıyorlar. Geleceğimizi bugünün gençleri inşa edecek. Burada gençlerle istişarelerde bulunarak onların fikirlerini, hayal ettiklerini ve isteklerini öğrenip imkanlarımız ölçüsünde Akçaabat’ımızı planlarken bu isteklerinizi cevaplayan projeler üretmek istiyoruz. Gençlerimizi de güzel şehrimiz Akçaabat’ımızın gelişimine ve ilerlemişine dahil etmek işitiyoruz. Belediye olarak gençlerimizin ve çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişimlerine katkı sağlamayı onların hayatlarına dokunmayı çok önemsiyoruz. Bu doğrultuda gerek çeşitli branşlarda spor kursları gerekse robotik kodlama gibi zihinsel eğitim kursları düzenliyoruz. Bunun yanında yine çok meşakkatli bir yapım süreci olan ama bittiğinde tüm Akçaabat halkına fayda sağlayacak sahil bandında kesintisiz bisiklet ve yürüyüş yolu projemizi hayata geçiriyoruz. Ayrıca, içerisinde 600 kişilik amfi salon (tiyatro, konser, toplantı vb.), çok amaçlı salon (sergi vb.), fuaye alanı, kültürel ve sanatsal faaliyetler için atölyeler ve bürolar, kütüphane, sportif alanlar, kafeterya (kapalı ve açık alan), kapalı otopark, sirkülasyon alanları, idari ve teknik alanların bulunacağı Söğütlü Kültür Merkezi’nin yapımına başladık. Akçaabat, yaklaşık 130 bin nüfusa sahip 73 mahalleden oluşan bir ilçe. Belediye olarak ayrım yapmaksızın tüm mahallelerimizde belediyecilik faaliyetlerimizi uyguluyoruz. Biz, belediyecilik hizmetlerinin dışında farklı olarak neler yapabiliriz, vatandaşlarımıza özellikle gençlerimize nasıl daha faydalı olabilirizin peşindeyiz. Bunun için hem ilçemizdeki tüm mahallelerimize sırayla giderek vatandaşlarımızı dinliyoruz hem de her platformda gençlerimizle bir araya geliyoruz.” Dedi.

Milli ve Manevi Değerlerimizi Asla Kaybetmemeliyiz

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasına şöyle devam etti; “Kişisel olarak çok eğitimli, çok becerikli ya da hiç eğitim alamamış olabiliriz. Ancak bizi biz yapan milli ve manevi değerlerimiz vardır ki bunlar çok önemlidir. Milli değerlerimiz Türkiye olduğumuzu belirten ve ispatlayan değerlerimizdir. Manevi değerlerimiz ise insani yönümüzü oluşturur. Sevgili gençler, bu değerleri kaybedersek ülkemizi, benliğimizi, geçmişimizi hatta geleceğimizi kaybetmiş oluruz. Bizler milli ve manevi değerlerimize sahip çıktıkça Türkiye Cumhuriyeti olarak ileri gidebiliriz.”

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, konuşmasının ardından Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencilerinin sorularını cevapladı; istek, talep ve şikayetlerini tek tek not aldı. Akçaabat Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşma programı günün anısına hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.