DOLAR 32,5297
EURO 34,909
ALTIN 2440,036
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Fındıkta eğitim zamanı

tha – Akçaabatlı fındık üreticilerine Giresun Fındık Araştırma Enstitüsünde eğitim verildi

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Akçaabatlı fındık üreticileri için Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğüne “Fındıkta Örnek Uygulamalar” konulu teknik bir gezi düzenledi. Büyükşehir Belediyesi ve Akçaabat Ziraat Odası tarafından gerçekleştirilen çalışma ile Akçaabat ilçesinde sertifikalı Fındık Budama Eğitimi almış fındık üreticilerine yönelik olarak düzenlenen eğitim gezisine 14’ü bayan olmak üzere 80 fındık üreticisi katıldı.

Fındık Araştırma Enstitüsünde görevli uzmanlar tarafından Akçaabatlı fındık üreticilerine fındıkta yeni dikim sistemleri, külleme hastalığında Biyolojik ve kimyasal mücadele yöntemleri ayrıntılarıyla anlatıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede fındık üreticilerine yönelik olarak eğitim faaliyetlerine devam edeceklerini kaydetti. Gümrükçüoğlu, “Bölgemizin en önemli tarımsal ürünü olan fındıkta kalite ve verimin arttırılması, bu sayede bölge insanımızın ekonomik refahının yukarıya çekilmesi amacıyla bu tür eğitimlere çok önem veriyor, Tarım Şube Müdürlüğümüz ve Ziraat Odalarımız vasıtasıyla çalışmalarımıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet Eyüpoğlu ise son derece verimli bir eğitim çalışmasına imza attıklarını kaydederken Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu’na fındık üreticilerine olan katkılarından ötürü teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.