DOLAR 32,5384
EURO 34,9503
ALTIN 2423,308
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

FINDIKTA BUDAMAYI BİLİNÇLİ YAPIN

tha – Fındıkta verim ve kaliteyi arttıran unsurların arasında önemli bir yeri olan budama işleminin bilinçli olarak yapılması istendi.

Borsamız tarafından Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi kapsamında, “Sen de Buda, Sen de Kazan”sloganı ile yapılan çalışmalar kapsamında bilinçli budama kursları açılmış ve katılanlara da gereken aletler ücretsiz olarak verilmişti.

Trabzon İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa sürdürülen çalışmalarda, sertifikalı budamacılar yetiştirilmiş idi.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay, fındıkta budama işlemlerinin yapılması gereken bugünlerde Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Karakaya Mahallesi’nde Adnan Kılıç’a ait örnek bahçeye gittiler.

Cahit Gülbay, Trabzon’da açılan kurslardan bini aşkın üreticinin bilinçli budama tekniklerini öğrendiğini hatırlatarak, üreticilerin bu kişilerden yararlanmalarını istedi.

Borsamız Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, bilinçli budamanın asgari yüzde 30’un üzerinde verim artışı sağladığına dikkat çekerek, “Trabzon’da 65 bin hektar fındık bahçesi var. Ama ortalama 35 bin ton fındık alıyoruz. Bu çok ama çok düşük bir verimdir. Bunu artırmanın bir yolu da bilinçli budamadır. Üreticilerimizi bilinçli budama yapmaya davet ediyoruz”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.