DOLAR 32,3621
EURO 34,9624
ALTIN 2325,301
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

FINDIK PROJESİ’NE 100 ÜZERİNDEN 98 PUAN

tha – Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından 2013 yılından itibaren uygulanan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi, 2017 Verimlilik Proje Ödülleri yarışmasında 100 üzerinden 98 puan aldı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Verimlilik Haftası nedeniyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen yarışmada, TTB’nin projesi 98 puanla başarılı bulunarak Kamu Kategorisinde 8 kurum ile birlikte finale kaldı.

Finalde yapılan değerlendirmede, ödül yönetmenliği kapsamında daha çok teknik başarılar dikkate alındığı için TTB’nin projesi değerlenmede ilk 3 proje arasında yer alamadı. Ancak proje teknik olmasa da ekonomik anlamda çok yararlı ve kazandırıcı bulunduğu için yüksek oranda puan aldı.

TTB Yönetim Kurulu Başkanı şükrü Güngör Köleoğlu, proje ile yaşlanmış fındık bahçelerinin sökülerek yenilenmesi, bilinçli budama sistemiyle gençleştirilmesi, bunun sonucunda da halen ortalama olarak dekarda 80-90 kg olan fındık veriminin asgari 150-200 kg’a çıkarılması ile bunun topyekün bir seferberlik halinde hayata geçirilmesi gerektiğini belirterek, bu konuda kamu ve sektör duyarlılığı oluşturmada başarılı olduklarını, verimlilikadına değerlendirmeye alınmasının da kendilerini teşvik ettiğini söyledi.

He yıl Verimlilik Haftası nedeniyle geleneksel hale getirilerek düzenlenen Verimlilik Proje ödüllerine 6 ayrı kategoride 157 proje başvurdu. Projeler, 31 bağımsız denetçiden oluşan 14 değerlendirme komitesi tarafından ön elemeye tabi tutuldu. Bunlardan 70’in üzerinde puan alan 92 proje yerinde ziyaretler yapılarak incelemeye alındı. Son aşamada da yarışma jürisi bunlar arasından 38 projeyi ödül almaya hak alabilecekler olarak belirledi. Daha çok teknik özelliklere bakılıp puanlama yaparak birinci, ikinci ve üçüncü ile teşvik ödülü şekliyle derecelendirme sonucu 23 proje, ödül almaya hak kazandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Ankara’da düzenlenen ödül töreninde yaptığı konuşmada, ülkemizde verimlilik artışı potansiyelinin hayata geçirilmesine katkıda bulunmak için bu alandaki tüm işletmeleri çeşitli şekillerde teşvik ettiklerini belirterek, teknolojik yenilikleri, bilgi ve tecrübeyle birleştirmenin gerçek manada kazanmak ve kalkınmak demek olduğunu söyledi.

TTB’nin fındık projesi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü’nün yayın organında da yer aldı.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.