DOLAR 32,3565
EURO 34,4292
ALTIN 2437,833
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Fındık için işbirliği

tha – Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Ticaret Borsası, fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için projelerde işbirliği yapacaklar.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, borsayı ziyaret ederek Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile görüştü.

Görüşmede Başkan Zorluoğlu’na fındık ve borsanın bu konuda yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verildi. Özellikle Trabzon’da birim alanda verimin çok düşük olduğu hatırlatılarak, bu konuda borsanın 17 yıldan beri yaptığı çalışmalar ile özellikle örnek bahçe uygulamaları anlatıldı.

Murat Zorluoğlu, fındık ticaretinde Trabzon’un önemli bir yeri olduğunu hatırlattıktan sonra, “Ancak üretimde aynı ölçüde pay sahibi değiliz. Oysa üretimde de öncü olmak lazım. Bunun için birim alanda 100 kilonun çok altına düşen verimi, kalite ile birlikte arttırmalıyız. Bunun için Büyükşehir olarak, sektörün ortakları ile birlikte hareket edeceğiz. Borsamızın yaptığı sürdürülebilir çalışmalara destek vereceğiz. Fındık gibi kalıcı bir dünya ürününden ilimizin ekonomisine daha fazla katkı sağlamalıyız”dedi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.