DOLAR 32,5549
EURO 34,9657
ALTIN 2458,651
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Eğitim, Olmazsa Olmazımızdır

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç okulları ziyaretlerini aralıksız sürdürüyor.
Göreve geldiği günden beri okul ziyaretlerine ara vermeden devam Başkan Genç bugüne kadar 26 okula ziyaret gerçekleştirdi. Son olarak Temel Yaşar Çoruh ilkokulu ziyaret eden Başkan Genç, bu ziyaretlerde okullardaki eksiklikleri ve ihtiyaçları yerinde görüp bizzat idareci, öğretmen ve öğrencilerden dinlemek istediğini kaydeden Genç bu maksatla bu ziyaretleri yaptıklarını belirtti.
Ziyaretlerinin yanında 40’ın üzerinde okula ekipman ve araç-gereç yardımı yapan Başkan Genç okulların kaliteli ve nitelikli eğitim vermesi adına Ortahisar Belediyesi’nin bütün imkanlarını kullandıklarını belirterek, “Eğitim olmazsa olmazımızdır. Ülkemizin gelişmiş muasır medeniyetler seviyesine çıkmasının yolu eğitimden geçiyor. Ne kadar kaliteli ve nitelikli eğitim verirsek gelişmiş ülkelerin seviyesine o kadar çok yaklaşırız. Bu anlamda da okullarımızın bütün ihtiyaçlarını ve eksikliklerini tamamlamak adına üzerimize düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz. Okullara yardım belediyemizin doğrudan görev alanı ile ilgili olmamasına rağmen okullara yardım etmeyi önemsiyoruz. Çünkü bu okullarda yetişecek öğrencilerimiz ilerde değişik makamlara gelerek yine şehrimize ve ülkemize hizmet edeceklerdir. Bu nedenle gerek öğrencilerimizin nitelikli eğitim almaları ve gerekse öğretmenlerimizin kaliteli eğitim verebilmeleri için onların her türlü talebini karşılamayı kendimize görev addediyoruz. Eğitim tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de içinde yaşadığımız çağı yakalamak ve bu çağa ayak uydurmak için en başta önem vermemiz gereken bir sektörlerin başında geliyor” dedi.
    EĞİTİMDE ÇOK BÜYÜK MESAFE KAT EDİLDİ
Son on iki yılda okulların hem fiziki altyapısının hem de donanım ve araç gereçler bakımından büyük mesafe kat edildiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Son on iki yılda Trabzon’da ve yeni kurulan Ortahisar ilçemizde modern, bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek çok sayıda yeni okul binaları hizmete sokuldu. Bu yeni hizmet binalarıyla hem okullarımızın fiziki yetersizlikleri ortadan kaldırıldı. Hem de öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve spor alanlarında kendilerini geliştirebilecekleri salonlar inşa edildi. Biz de elimizden geldiği kadar okullarımıza destek olmaya çalışıyoruz. Diğer kamu kurumlarıyla, okullarda birlikte yürüttüğümüz kampanyalarla sağlık ve çevre bilincinin artırılması için gayret gösteriyoruz. Çünkü her şeyin başı eğitimden geçiyor. Eğer çocuklarımıza ve gençlerimize her alanda yüksek nitelikte eğitim verebilirsek onları hem ahlaklı hem çevreci, hem bilime ve araştırmaya meraklı, hem de ülkesini ve milletini seven bireyler olarak yetiştirmiş oluruz” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.