DOLAR 32,3296
EURO 35,0744
ALTIN 2286,547
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Doku Kültürü Laboratuvarı fidan ihtiyacını karşılayacak

tha – Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Başkanları ile meclis üyeleri Giresun’daki Doku Kültürü Laboratuvarında incelemelerde bulundular.

Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ile birlikte Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) bünyesinde kurulan Doku Kültürü Laboratuvarı’nda incelemelerde bulunan TTB heyetine, Enstitü Müdürü Aysun Akar bilgilendirmede bulundu.

Aysun Akar, laboratuvarda özellikle fındık bahçelerinin yenilenmesi için ihtiyaç duyulan fidanların yetiştirileceğini belirterek, TTB’nin bu konuda yaptığı öncülüğe teşekkür etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’da, borsa olarak fındıkta verim ve kaliteyi arttırmak için uyguladıkları projelerde enstitü ile birlikte hareket ettiklerini belirterek, “Gelinen noktada bahçelerini yenilemek isteyen üreticilerin en fazla ihtiyaç duydukları fındık fidanları oluyor. Bu yıl 7 bin fidanı söküp dikmek üzere üreticilere ücretsiz dağıttık. Ancak fidan konusunda en sağlıklı yöntem doku kültürü laboratuvarında üretilecek fidanların kullanılmasıdır. Doku Kültürü Laboratuvarı bu ihtiyacı karşılayacağı için çok iyi bir yatırım olmuştur” dedi.

FAE bünyesinde kurulan Doku Kültürü Laboratuvarı, Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birlikleri’nin destekleri ile Türkiye Tanıtım Grubu tarafından finanse edilerek kuruldu.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.