DOLAR 32,3624
EURO 34,9926
ALTIN 2326,156
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Dokap Toplantısı Trabzon’da Yapıldı

tha – DOKAP Toplantısı Vali Ustaoğlu Başkanlığında Yapıldı
Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) Toplantısı Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu başkanlığında yapıldı.

Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali İsmail Ustaoğlu’nun yanı sıra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, DOKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman, kaymakamlar, belediye başkanları ve diğer ilgili yetkililer katıldı.

Toplantı DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, uygulanan ve devam eden projelerin yanı sıra onaylanan projeler hakkında detaylı sunum yaptı.

Vali İsmail Ustaoğlu, DOKAP’ın 11 ili kapsayan idaresiyle bölgemizin gelişmesine ve kalkınmasına katkılar sağlayan önemli kuruluşlardan bir tanesi olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki süreçte bu kurumdan daha fazla nasıl istifade edebiliriz diye bu toplantıyı düzenledik. Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı; önümüzdeki süreçte model projelerin desteklenmesi, başta tarım ve sulama olmak üzere kültür, turizm, kırsal kalkınma ve enerji alanlarında vereceği destekler, ekonomik ve sosyal kalkınmayı desteklemede önemli olacaktır” dedi.

Önümüzdeki süreçte bölge açısından ciddi bir proje havuzu oluşacağını ifade eden Vali Ustaoğlu, “DOKAP’ın sağladığı fırsatlarla çok güzel projeler hayata geçirilecektir. İlimizin gelişimi için rekabetçi ürün türlerine geçiş, pazarlama olanaklarının genişletilmesi, organik tarım, yenilenebilir enerji ve inovasyon çalışmaları ekonomi alanında çok önemli çalışmalar olacaktır. Bölgemizin bu fırsattan en iyi şekilde istifade edeceğine inanıyorum” diye konuştu.

Düzenlenen bu toplantının program, proje faaliyetleri, danışmanlık, teknik yardım, kurumsal kapasitenin artırılması, iyi uygulamaların paylaşılması ile yöntem geliştirmeye yönelik çalışmalarda olumlu sonuçlar için faydalı olacağını ifade eden Vali Ustaoğlu, toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.