DOLAR 32,3621
EURO 35,0078
ALTIN 2325,531
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Trabzon °C

Devlet Dili Türkçe’nin 740. Yılı

tha – Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce “ Anadolu’da Devlet Dili Oluşunun740. Yılında Türkçe” konulu bir konferans düzenlendi.

Erol Günaydın Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen Programa Akçaabat Belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, KTÜ Edebiyat Fakültesi Başkanı Asiye Mevhibe Coşar, Yardımcı Doç Dr. .Mehmet Akpınar, Prof. Dr. Kemal Üçüncü, Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Demirci ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Turhan Bektaşoğlu katıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Prof. Dr. Ali Akar’ın konuşmacı olduğu programda Türkçe’nin Anadolu’da yazı ve devlet dili olmadan önceki tarihi süreçlerin nasıl geliştiği, Osmanlı Devleti’nin Türkçe’yi resmi dil ilan etmesi, Türkçe’nin sadeleşme evreleri, günümüz Türkçesinin en büyük sorunları, özensiz ve düzensiz dil kullanımı, okuma ve kitap kültürünün zayıflaması, internet ve sosyal medya yoluyla yaygınlaşan görsel kültür ve yazılı kültürün yerini sözlü imge kültürüne bırakması gibi konular hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Öğrencilerin de yoğun katılım sağladığı konferans, Türkçenin tarihi süreçlerini öğrenmek, dilimizi geliştirmek ve dilimize sahip çıkmak adına oldukça faydalı oldu.

Program sonunda konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Akçaabat belediye Başkan Yardımcısı Cevat Birinci, “ Çok değerli hocamıza Türkçe konusunda bizi derinlemesine bilgilendirdiği ve bilinçlendirdiği için çok teşekkür ediyorum Ayrıca öğrencilerin de bu konferansa sorularıyla katılım göstermesi hem Türkçeye verilen önemi ve değeri hem de yeni nesillerin Türkçe’ye gerektiği gibi sahip çıkacağına işaret ediyor. Bu da bizi oldukça mutlu ediyor.” dedi.

Program, katılım gösteren misafirlerin sorularının cevaplanması ve plaket takdimi ile sona erdi.

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.